Barack Obama në vizitën e parë të një Presidenti amerikan në Etiopi


Barack Obama në vizitën e parë të një Presidenti amerikan në Etiopi

15:06 27/07/2015 Obama

Pas një vizite emocionale në atdheun e babait të tij në Kenia, Barak Obama mbërriti në Etiopi, duke shënuar vizitën e parë të një Presidenti amerikan në këtë vend.

Ai u takua me Kryeministrin e Etiopisë Hailemariam Desalegn, me të cilin diskutoi për të drejtat e njeriut, cështjet të sigurisë rajonale, si dhe luftën civile në Sudanin Jugor.

Etiopia është një vend aleat i SHBA-së në luftën kundër militantëve islamikë. Mijëra ushtare etiopianë ndodhet në Somali.

Tv Klan

Të ngjashme