BE vaksinoi 70% të të rriturve me të paktën një dozë të vaksinës


BE vaksinoi 70% të të rriturve me të paktën një dozë të vaksinës

21:45 27/07/2021

Von der Leyen paralajmëron se varianti Delta është shumë i rrezikshëm

Bashkimi Europian e ka mbajtur fjalën me vaksinimin e 70% të të rriturve me të paktën një dozë të vaksinës kundër koronavirusit brenda muajit Korrik sipas Presidentes se Komisionit Europian Ursula von der Leyen. Përqindja e njerëzve të moshës 18 vjeç e lart që janë vaksinuar plotësisht në bllok tani qëndron në 57%, tha Von der Leyen.

“Objektivi është arritur. BE e mbajti fjalën. Qëllimi ynë ishte të mbrojmë 70% të të rriturve të moshës 18 vjeç e lart me të paktën një dozë brenda muajit Korrik. Ndërkohë 57% e të rriturve kanë siguruar mbrojtje të plotë. Këto shifra e vendosin Evropën në mesin e liderëve botërorë por ne duhet të vijojmë përpjekjet për vaksinimin në kohë të të gjithë popullsisë evropiane”.

Von der Leyen ka paralajmëruar se varianti Delta është shumë i rrezikshëm. Aktualisht, 60% e të rriturve amerikanë janë vaksinuar plotësisht, me 69% që janë administruar të paktën një dozë. Në Mbretërinë e Bashkuar, këto shifra qëndrojnë në 70.5% dhe 88.1%. Shumica e vendeve evropiane kanë parë një rritje të rasteve të reja në javët e fundit, nga varianti Delta edhe pse shtrimet në spital dhe vdekjet kanë mbetur shumë më poshtë se majat e vërejtura gjatë Dimrit, në një pjesë të madhe për shkak të marrjes së vaksinimit.

 Zyra Evropiane e Organizatës Botërore të Shëndetësisë tha se varianti Delta, i cili fillimisht filloi në Indi, tani është mbizotërues në 19 shtete evropiane. Përkundër përpjekjeve të jashtëzakonshme nga Shtetet Anëtare për të vaksinuar njerëzit në të gjithë rajonin, miliona të tjerë mbeten të pavaksinuar dhe për këtë arsye rrezikojnë të përfundojnë në spital. Marrja e vaksinimit të plotë vaksinimi ul ndjeshëm rrezikun e sëmundjes së rëndë dhe vdekjes nga COVID-19.

Klan News


Të ngjashme