Belgjika e Hollanda shkëmbejnë territoret


Belgjika e Hollanda shkëmbejnë territoret

18:47 31/12/2015 In this photo taken on Monday, Dec. 14, 2015, people walk past Dutch and Belgian flags on the waterfront in Eijsden, Netherlands. The town of Eijsden, in the Netherlands, has a short ferry which crosses the water to Lanaye, Belgium in a matter of minutes. While Belgium will be losing a splendid piece of nature that juts into the Meuse River dividing the two nations, it will also unburden itself of a jurisdictional nightmare that developed over time as the river meandered to turn the portion of land belonging to Belgium - about 15 soccer fields worth - into a peninsula linked only to the Netherlands. (AP Photo/Virginia Mayo)

Në një epokë kur për kufijtë ndodhin konflikte, ka vende që vendosin t’i shkëmbejnë paqësisht territoret mes tyre. Kjo do të ndodhë në 2016 mes Hollandës dhe Belgjikës.

Qyteti belg Vise do të humbë një pjesë tokë, që mbërrin deri në lumin Meuse, që ndan Belgjikën dhe Holandën. Megjithëse zyrtarisht është territor i Belgjikës, deri tani është i arritshëm vetëm nga ana e Hollandës.

Kohët e fundit ishte etiketuar si “toka e askujt”, një parajsë për shpërndarjen e drogës dhe prostitucionit.

Tre vjet më parë aty u gjet një trup pa kokë dhe disa kalimtarë njoftuan autoritetet hollandeze, të cilët u përgjigjen se ishte territor i Belgjikës. Kësisoj, nuk ishte e lehtë për autoritetet belge për të marrë leje nga Hollanda dhe për të mbërritur me barkë në vendin ku u gjet viktima.

Pikërisht për këtë arsye ndodhi dhe shkëmbimi i territoreve që bëhet 200 vjet pas vendosjes së kufijve zyrtarë në 1843. Tani pritet vetëm miratimi i parlamenteve të dy vendeve për përcaktimin e territoreve.

Tv Klan

Të ngjashme