BERZH i prezanton BSH strategjinë e zhvillimit për Shqipërinë

BERZH i prezanton BSH strategjinë e zhvillimit për Shqipërinë

18:25 09/09/2019

Sejko: Nevojë për mbështetje turizmi, energjia dhe agroindustria

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim ka nisur hartimin e strategjisë së zhvillimit të Shqipërisë në 5-vjeçarin e ardhshëm.

Objektivat kryesore të BERZH mbështeten në tre shtylla kryesore: përmirësimi i klimës së biznesit, rritja e konkurrueshmërisë së Shqipërisë dhe diversifikimin e burimeve të energjisë.

Krerët e BERZH për rajonin i kanë prezantuar këtë strategji guvernatorit të Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, i cili ka rënë dakord me këto synime ndërsa ka sugjeruar se po ashtu kanë nevojë për mbështetje sektorë potencialë si turizmi, energjia dhe agroindustria.

Tv Klan

Delta
LAJMET

Të ngjashme

AZHBR
UKT
UKT