Bitcoin arrin rekorde pas investimit të Elon MuskBitcoin arrin rekorde pas investimit të Elon Musk

22:25 09/02/2021

Bankat në të gjithë botën mbeten skeptike në lidhje me kriptovalutën

Bitcoin ka arritur rekorde pasi kompania e makinave të Elon Musk, Tesla, bleu rreth 1.5 miliardë dollarë të monedhës së kriptuar. Ai u rrit mbi 48,000 dollarë, duke u rritur 25% më shumë se një javë më parë.

Disa investitorë e morën lëvizjen e Tesla-s si një sinjal se Bitcoin do të bëhej një aset financiar. Sipas analizave nga Universiteti i Kembrixhit, Bitcoin aktualisht përdor më shumë energji sesa Argjentina çdo vit. 

Prodhimi i kriptovalutës, i njohur si “miniera Bitcoin”, ka nevojë për pajisje kompjuterike për të prodhuar energji gjithnjë e më të madhe. Ekspertët janë shprehur se Tesla po shet kreditë e karbonit për të blerë Bitcoin, e cila kërkon aq shumë energji.

Bitcoin është një formë e parave dixhitale. Kjo do të thotë se nuk ka një formë fizike. Në vend të kësaj, njësitë e monedhës dixhitale tregtohen përmes një rrjeti kompjuterik. Ajo operon në një rrjet global me mijëra e mijëra nyje, një makinë brenda një rrjeti si një kompjuter ose ndonjë pajisje tjetër, e cila së bashku përpunon dhe ruan transaksionet.

Aksionet e kompanive që ofrojnë platforma tregtare për Bitcoin dhe teknologjinë për të nxjerrë kriptovalutën janë rritur në Kinë, Korenë e Jugut dhe Australi dhe firmat e mëdha për krijimin e çipave kompjuterikë si SK Hynix gjithashtu u ngritën.

Bitcoin ka pasur disa interesa nga firmat e mëdha të investimeve, duke përfshirë Blackrock, i cili kohët e fundit ndryshoi një pjesë të investimeve për të lejuar disa nga fondet e saj të investojnë në monedhë.

Sidoqoftë, bankat qendrore mbeten skeptike në lidhje me kriptovalutën. Në Tetor, guvernatori i Bankës së Anglisë Andrew Bailey paralajmëroi mbi përdorimin e Bitcoin si një mënyrë pagese, duke thënë se i mungonte vlera e brendshme ndryshe nga paraja ose ari.

Disa investitorë institucionalë janë gjithashtu të kujdesshëm ndaj paqëndrueshmërisë së çmimeve të Bitcoin. Por skepticizmi i Bitcoin nuk do të thotë që bankat qendrore dhe rregullatorët janë kundër monedhave dixhitale në vetvete. Në Kinë rregullatorët kanë filluar të përqafojnë emetimin e monedhave të tyre dixhitale për përdorim të përditshëm.

Klan NewsTë ngjashme