Bizhuteritë ikonike të Mbretëreshës Elizabeth

Bizhuteritë ikonike të Mbretëreshës Elizabeth

13:22 19/09/2022

Kurorat dhe diamantet, kush do t’i trashëgojë ato

Pavarësisht nëse ishte një nga kurorat e saj verbuese me diamante apo vathët me perla që ajo mbante pothuajse përherë, Mbretëresha Elizabeth II, e cila u nda nga jeta në moshën 96-vjeçare, gjithmonë bënte një deklaratë rreth stilit mbretëror kur bëhej fjalë për bizhuteritë e saj.

Ndërsa disa nga aksesorët që mbante mbretëresha  e ndjerë janë pjesë e Croën Jeëels, ajo zotëronte gjithashtu një koleksion të jashtëzakonshëm privat të gurëve të çmuar dhe kutia e saj e bizhuterive mbretërore vlen miliona Paund.

Pas vdekjes së saj në Kalanë Balmoral në Skoci, shumë kanë pyetur se çfarë do të ndodhë me bizhuteritë e saj ikonike dhe kush do ti mbajë  ato më pas, por ende nuk ka një përgjigje të saktë.

Me gjasë ajo çka raportohet në media,  Mbretëresha mund  të ketë ndjekur gjurmët e gjyshes së saj, Mbretëreshës Mari, dhe nënës së saj, Mbretëreshës Elizabeth nënës Mbretëreshë, dhe ia ka lënë trashëgim të gjitha bizhuteritë e saj drejtpërdrejt monarkut të ri, mbretit Charles III. Kurora më e preferuar dhe më e konsumuar e Mbretëreshës Elizabeth II ishte kjo pjesë vezulluese e diamantit, të cilën ajo e mori nga gjyshja e saj Mbretëresha Mary si dhuratë martese.

Një tjetër prej kurorave të preferuar të mbretëreshës së ndjerë ka një histori të jashtëzakonshme, pasi u kontrabandua nga Rusia pas revolucionit të vendit. Gjerdan me perla dhe vathë me kopsa të Mbretëreshës Mary Monarkja e ndjerë vendosi gjerdanin dhe vathët e saj të preferuar me perla gjatë një vizite në Qershor 2022 në Skoci.

Ajo në fakt zotëronte tre gjerdan jashtëzakonisht të ngjashëm me fije të trefishta perlash shkëlqyese, njëra ishte dhuratë nga gjyshi i saj, Mbreti George V, e dyta ishte një gjerdan pothuajse identik që i ishte dhënë nga Emiri i Katarit.

Klan News

Të ngjashme