Bizneset kërkojnë nga qeveria “paketën e tretë”

Bizneset kërkojnë nga qeveria “paketën e tretë”

15:43 25/05/2020

Fasonët në faliment, bujqësia me rritje

Bizneset eksportuese janë duke vuajtur pasojat e pandemisë. Industria fason është një nga sektorët më të prekur, ndërsa shumë kompanive në këtë sektor iu është refuzuar kërkesa për kredi për paga nga ana e bankave përmes garancisë sovrane.

I vetmi sektor, i cili ka patur rritje është ai i produkteve ushqimore. Pandemia ka orientuar shumë tregje europiane të prodhimet e vendeve më pak të prekura, ndërsa është dyfishuar edhe çmimi i shitjes.

Por në këtë moment bizneset thonë se ka ardhur koha për një paketë të tretë nga ana e qeverisë, e cila të ndihmojë sipërmarrjet të mbajnë kontratat.

Për ta, paketat duhet të jenë të shpejta dhe funksionale.

Deri tani qeveria ka hartuar dy paketa ndihme të cilat janë orientuar më shumë në mbështetjen financiare të punëtorëve dhe familjeve në nevojë dhe dy garanci sovrane për paga dhe kapital pune.

Tv Klan

Të ngjashme