Biznesi: Kujdes me gjobat për biznesin e vogël

Posta

Biznesi: Kujdes me gjobat për biznesin e vogël

15:42 31/10/2019

Mund t’i falimentojnë ose mund të rritet korrupsioni

Edhe pse nuk e kanë marrë në dorë ligjin e ri fiskal, shoqatat e biznesit kërkojnë që për vitin 2020, qeveria të mbajë dy premtime të cilat i ka patur në program: zbutjen e tatimit mbi pagat e larta dhe stimulimin e bujqësisë dhe agroindustrisë. Për të gjitha palët, paketa fiskale duhet të rikthejë rimbursimin e tatimit mbi vlerën e shtuar te fermeri.

Këshilli i Agrobiznesit kërkon që të mbahet edhe premtimi për heqjen e taksave te nafta që përdoret në sektorin bujqësor. Sipas Agron Rrapaj, çmimi i lartë i saj bën që produktet vendase të jenë më pak të konkurrueshme në treg.

Bizneset thonë se asnjë nga kërkesat e tyre drejtuar ministrisë së Financave nuk është marrë parasysh, ndërsa shprehin shqetësim se rritja e nivelit të gjobave, për moslëshimin e kuponit tatimor ose do të çojë bizneset e vogla drejt mbylljes, ose do të rritë korrupsionin.

Për vitin e ardhshëm, Ministria e Financave ka vendosur të stimulojë industrinë automotive, duke ulur në 5% tatimin mbi fitimin për këtë sektor, ndërsa ka çuar në 5 vjet, mbartjen e humbjeve për sipërmarrësit që investojnë mbi 10 milion dollarë. Stimulim fiskal do të marrë edhe biznesi që sponsorizon aktivitetet sportive.

Tv Klan


OTP
Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
AZHBR
UKT
Grupi
UKT