Britania do të rihapë shkollat në Shtator


Britania do të rihapë shkollat në Shtator

21:17 09/08/2020

Johnson: Është kusht, edhe nëse ka shtim të rasteve me Covid-19

Rikthimi i fëmijëve në shkollë për qeverinë britanike është përparësi kombëtare. Kryeministri britanik Boris Johnson tha se rihapja e shkollave në Shtator është një domosdoshmëri sociale, ekonomike dhe morale. Deklaratat e tij erdhën si pasojë e një studimi të publikuar në fillim të këtij muaji, i cili paralajmëroi se Britania rrezikon një valë të dytë të Covid-19 këtë dimër, dy herë më të madh se shpërthimi fillestar, nëse shkollat ​​hapen pa një sistem të përmirësuar provë dhe gjurmimi.

“Mbajtja e shkollave tona të mbyllura për një moment më të gjatë se sa është e domosdoshme, është shoqërisht e patolerueshme, ekonomikisht e paqëndrueshme dhe e papranueshme nga morali”.

Sipas Johnson, edhe nëse do të ketë një shpërthim të dytë të koronavirusit, shkollat ​​do të ishin vendet e fundit për t’u mbyllur në mbylljet e ardhshme, nëse do të jetë e domosdoshme, pas restoranteve, pub-eve dhe dyqaneve. Gazetat britanike shkruajnë se ai ka urdhëruar një fushatë të marrëdhënieve me publikun për të siguruar hapjen e institucioneve arsimore ​​në kohë. Shkollat ​​në Angli u mbyllën në Mars gjatë një bllokimi kombëtar dhe u rihapën në Qershor për një numër të vogël nxënësish.

Klan Plus
Të ngjashme