“Bulbul” i drejtohet Bangladeshit

“Bulbul” i drejtohet Bangladeshit

22:42 09/11/2019

Bangladeshi vazhdon që të përballet me ciklonet. Autoritetet në Bangladesh kanë urdhëruar evakuimin e rreth 100,000 personave që ndodhen në zonat bregdetare, ndërsa Cikloni Bulbul është vendosur të godasë vendin. Stuhia pritet të sjellë dallgë deri në dy metra lartësi dhe një numër portesh detare janë vendosur në gatishmëri të lartë.

Bulbul pritet të bëjë ulje në tokë pranë pyllit më i madh në botë, i cili quhet edhe shtëpia e tigrave të rrezikuar. Mijëra vullnetarë do të shkojnë derë më derë për të paralajmëruar njerëzit për stuhinë.

Bangladeshi ka qenë një qendër ciklonesh në të kaluarën, duke vrarë mijëra njerëz, por këto raste janë përmirësuar duke bërë të mundur që autoritetet të marrin masa që më herët.

Autoritetet lokale kanë urdhëruar që ndërtesat e shkollave dhe xhamitë të përdoren si strehimore përveç strehimoreve të dedikuara./tvklan.al

Grupi
LAJMET

Të ngjashme
Grupi