Byrek francez

Posta

Byrek francez

12:54 30/09/2019

Përbërësit:

300 ml qumësht

300 gr miell

125 gr gjalpë

100 gr djathë kaçkavall

100 gr pomodorini

100 gr salmon i tymosur

50 gr kërpudha

30 gr ullinj të zi

4 kokrra vezë

1 karotë

1 kungull

1 qepë e kuqe

1 spec

Pak majdanoz

Kripë

Piper

Përgatitja:

Vendosim në një tas miellin, shtojmë në të kripë, piper, qumësht, vëzë, vaj ulliri dhe i përziejmë. Më pas shtojmë tek brumi edhe gjalpin me temperaturë ambienti dhe vazhdojmë e përziejmë. Kur brumi të jetë gati e mbështjellim me letër pelikul dhe e lëmë të pushojë pak.

Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim fillimisht qepën, më pas karotat, specat, ullinjtë majdanozin, hudhërën, kungullin, kërpudhat dhe pomodorinit. Pasi të skuqen të gjitha perimet i heqim nga soba dhe shtojmë salmonin e tymosur të prerë në kubikë, pana, djathë të grirë, vezë dhe i përziejmë të gjithë ingredientët bashkë.

Hapim brumin, por jo shumë hollë, e presim në formën e tavës ku e vendosim, mbi petë shtojmë mbushjen dhe mbi të sërish petë. Në fund e lyejmë petën me vezë dhe e fusim në furrë që të piqet në 180 gradë./tvklan.al


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi