Çfarë duhet të dini për alergjitë e lëkurës

Çfarë duhet të dini për alergjitë e lëkurës

12:32 11/07/2019

Irritimi i lëkurës

mund të jenë një shenjë ose simptomë e një alergjie. Por, gjithashtu mund të

jenë rezultat i drejtpërdrejtë i ekspozimit ndaj ndonjë alergjeni.

Për shembull, kur

hani një ushqim ndaj të cilit jeni alergjik mund të shkaktojë disa simptoma. Ju

mund të përjetoni ndjenjë shpimi në gojën dhe fytin tuaj dhe mund të zhvilloni

skuqje të lëkurës. Mirepo, dermatit kontakt

është rezultat i kontaktit të drejtpërdrejtë të lëkurës tuaj me një alergjen.

Kjo mund të ndodhë nëse prekni diçka për të cilën jeni alergjik, të tilla si

një produkt pastrimi ose bimë.

Llojet më të

shpeshta të alergjive të lëkurës përfshijnë:

Skuqjen – Pjesë të

lëkurës të irrituara, të kuqe ose të fryera. Mund të shkaktojnë dhimbje.

Ekzemë – Disa sipërfaqe të lëkurës bëhen tejet të skuqura dhe mund të kruhen e

të rrjedhin gjak.

Koshere – Në sipërfaqen e lëkurës disa vende skuqen dhe kruhen.

Kruarje – Ka acarim ose inflamacion në lëkurë.

Djegia – Inflamacioni i lëkurës çon në siklet dhe ndjesi të dhimbjes në lëkurë.

/klankosova

Grupi
LAJMET

Të ngjashme
Grupi