Daçiç e Dodik dënojnë masakrën

Daçiç e Dodik dënojnë masakrën

20:07 15/03/2019

Kjo është kënga nacionaliste serbe që autori i masakrës në Zelandën e Re po e dëgjonte. Dy emra të gdhendur në armën e tij po ashtu ishin serb, pasi duket se është motivuar nga historitë e Ballkanit, Kjo ka bërë që i tërë spektri politik nga Bosnja dhe Serbia të reagojnë.

Përfaqësuesi i serbëve të Bosnjës në presidencën e këtij shteti, Millorad Dodik ka mohuar të ketë lidhje me serbët duke e gjykuar këtë akt. Kurse ministri i jashtëm serb, Ivica Daçiç, ka thënë se askush nuk kërkon gjak për serbët dhe se e dënon një akt të tillë.

Ai ka thënë se liderët shqiptarë kanë nxituar, pasi terroristët nuk mund të reagojnë për terroristët.

Ivica Daçiç, Ministër i jashtëm i Serbisë : 

Kur Thaçi dhe Haradinaj bëjnë njoftime që prekin zemrën për raste të tilla, ata këtë e bëjnë pasi mendojnë ti bëjnë dëme Serbisë pasi po të ishin të prekur bënin reagime edhe për shqiptarët që janë numri më i madh që luftojnë në Siri.

Vrasësi nga Zelanda e Re dukej se ishte frymëzuar kryesisht nga figurat me radikale të Ballkanit dhe atentatori norvegjez Brejvik që kishte arritur të vriste 77 persona. Lidhja me serbët ka ndikuar që shumica e mediave ti kushtojnë edhe më shumë rëndësi.

Tv KlanGrupi
LAJMET
Të ngjashme

Grupi