DASH publikon raportin për klimën e investimeve

DASH publikon raportin për klimën e investimeve

22:49 11/07/2019

Departamenti i Shtetit Amerikan, DASH, ka publikuar raportin për klimën e investimeve. Për Shqipërinë thekson se sistemi ligjor duket se nuk bën diskriminim ndaj investitorëve të huaj.

Ligji për Investimet e Huaja përshkruan mbrojtje specifike për investitorët e huaj. DASH thotë se investitorët e huaj përmendin si problem kryesor korrupsionin apo dhe klimën e të bërit biznes.

“Investitorët e mëdhenj të huaj raportojnë presion për të punësuar nënkontraktorë të lidhur me politikë specifike”.

Sipas DASH, sektorët e energjisë, turizmi apo dhe teknologjia e komunikimit të informacionit paraqesin perspektivat më të mira për investimet e huaja direkte në Shqipëri.

Tv Klan

Të ngjashme

Grupi

Kallezo