Debati Braho-Tufa shkon në Kuvend

Debati Braho-Tufa shkon në Kuvend

16:01 12/04/2019

Debatin e zhvilluar në rrjete sociale dhe në media me deputetin Spartak Braho, kreu i Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, Agron Tufa e ka risjellë në Kryesinë e Kuvendit, aty ku dhe lindi.

Tufa i ka kërkuar kreut të Kuvendit, gjatë një takimi të tij me 21 drejtuesit e institucioneve të pavarura, që raportojnë në Kuvend, të merren masa pasi sipas tij Braho e ka kërcënuar dhe shantazhuar në një mbledhje të Komisionit të Ligjeve.

Në Komisionin e Ligjeve, Braho javën e shkuar propozoi shkarkimin e Tufës nga drejtimi i Institutit, pasi sipas po përdoret terminologji lustracioni për interesa politike.

“Do kërkoj shkarkimin e Agron Tufës derisa t’i thërrasë mendjes e të jetë më i ekuilibruar në veprimtarinë e tij. Ky Institut me Agron Tufën në krye është kthyer në një seksion të Ballit Kombëtar, duke marrë përsipër të nxijë çdo gjë, duke përfshirë luftën, heronjtë, dëshmorët, Ky është thjesht një institut studimi, nuk ka pse ngatërrohet me politikën, nuk ka pse operon me terminologji lustracioni, sepse lustracioni është i ndaluar me ligjin që kemi miratuar”.

Por Tufa e cil

ë

soi k

ë

t

ë

si nj

ë

k

ë

rkes

ë

p

ë

r prerje kokash dhe shantazh ndaj tij dhe n

ë

rrjetet sociale i publikoi nj

ë

dokument, q

ë

provon se Spartak Braho, si Kryetar i Kolegjit Gjyq

ë

sor Ushtarak n

ë

Durr

ë

s, n

ë

vitin ’84 ka marr

ë

vendim p

ë

r pushkatimin e nj

ë

ushtari.

I kontaktuar nga Televizioni Klan, Braho nuk e mohon nj

ë

vendim t

ë

till

ë,

duke sqaruar se b

ë

hej fjal

ë

p

ë

r autorin e vrasjes t

ë

Komandantit t

ë

Repartit dhe ironizon akuzat e Tuf

ë

s.

“Është dënuar Zihni Stafa, se ka vrarë Komandantin e Repartit, Mersi Leba. Ça t’i jepnim dekoratë? Në gjysmën e botës të dënojnë me vdekje po vrave. Apo jo?”

Tv Klan

Të ngjashme
UKT