Dhoma e Ulët “kufizon” Trumpin


Dhoma e Ulët “kufizon” Trumpin

08:59 10/01/2020

Miratohet rezoluta që i pengon vendimmarrjen për luftë me Iranin

Dhoma e Ulët e Kongresit amerikan miratoi me shumicë votash rezolutën që kufizon vendimmarrjen e Presidentit Trump për ushtrinë në rast konflikti të armatosur me Iranin.

Rezoluta u hartua dhe u miratua me mbështetjen e shumicës demokrate.

Sipas kësaj rezolute, Presidenti nuk mund të urdhërojë ushtrinë të ndërmarrë veprime kundër Iranit, deri kur të vendosë Kongresi.

Megjithatë, kjo rezolutë kërkon edhe miratimin e Senatit që të hyjë në fuqi, por Dhoma e Lartë e Kongresit kontrollohet nga republikanët e Donald Trump.

Këtë rezolutë, Shtëpia e Bardhë e konsideroi qesharake.

Tv Klan

Grupi
LAJMET
Të ngjashme

Grupi