Dialogu me qëllim njohjen nga Serbia


Dialogu me qëllim njohjen nga Serbia

17:56 02/10/2022

Lila: Nuk duhet të ketë asociacion mbi baza etnike, opozita kërkon transparencë nga qeveria

Përmes dialogut qeveria e Kosovës ka si qëllim njohjen nga Serbia.

Shefja e grupit parlametar të LVV Mimoza Kusari Lila thotë se asociacioni i komunave serbe nuk duhet bërë mbi baza etnike.

Ndërkohë opozita ka kritika për qeverinë. Ish-kryeministri Driton Selmanaj thotë se autoritetet nuk bëjnë transparencë me dialogun.

Kohët e fundit ka një angazhim më të madh për dialogun Kosovë-Serbi edhe nga SHBA dhe BE. Muajin e kaluar, i dërguari i BE Miroslav Lajcak ishte 2 herë brenda pak ditësh në Prishtinë, pak javë para nisjes së reciprocitetit për targat.

Klan News
Të ngjashme