Duhani forcon bakteret

Duhani forcon bakteret

21:55 04/08/2019

Nikotina i bën më imune ndaj antibiotikëve

Tymi i duhanit ndikon në forcimin e superbaktereve për të rezistuar ndaj antibiotikëve. Mendohet se duhani mund të vështirësojë shërimin nga infeksionet kryesisht të stafilokokut aureo, një bakter që është mjaft i zakonshëm dhe i përhapur në trupin tonë.

Sipas eksperimenteve në laborator, duhani ndikonte në mutacionin e AND të bakterit me një ritëm shumë më të shpejtë, duke nxitur edhe krijimin e kolonive bakteriale që lidheshin me infeksionet kronike dhe mjaft e vështirë për tu eliminuar.

Sipas autorëve të studimit, kushtet e vështira të krijuara nga duhani, bëjnë që qelizat mikrobike të përshtaten me kushte të vështira , dhe si pasojë bëhen më agresive duke rritur potencialin e infeksionit.

Studimi që zbulon këtë mekanizmin e nënë në lëvizje nda duhani mbi superbakteret  është kryer nga universiteti Bath në Mbretërinë e Bashkuar dhe është publikuar në revistën Scientific Reports. Klan Plus

Të ngjashme
UKT