Dyfishim i rasteve me Covid në Shqipëri

Dyfishim i rasteve me Covid në Shqipëri

15:45 04/07/2022

Të prekur moshat e reja, rritet numri i pacientëve në spital

Me rritjen e infektimeve të reja me Covid-19, janë shtuar edhe pacientet që po trajtohen ne spitalin Covid-3 në kryeqytet. Mjeket pohojnë se ka një dyfishim të rasteve gjatë 2 javëve të fundit, që shfaqin simptoma më të renduara apo agravim të sëmundjeve bashkëshoqëruese.

Pacientët e shtruar i përkasin grupmoshave të ndryshme, pjesa më e madhe e të cilëve të pavaksinuar. 

Mes pacientëve të shtruar nuk raportohen raste riinfektimi. Mjekët rekomandojnë kryerjen e dozave të radhës të vaksinës antiCovid për të rritur imunitetin dhe për të shmangur komplikimet në rast infektimi. 

Tv Klan

Të ngjashme