Idajetja ka sjellë vajzën e saj, Rilindën për një hua që ajo dhe ish-burri i saj kanë marrë prej tyre pak vite më parë. Nënë e bijë janë nga Struga, por familja ka 33 vjet që jeton në Suedi. Shuma që Idajetja i kërkon vajzës në “Shihemi në Gjyq” nga “E Diela Shqiptare” në Tv Klan është 15 mijë euro.

Rilinda dhe Armendi i kanë marrë rreth 30 mijë euro, por vajza e ka shlyer pjesën e saj dhe nëna i kërkon pjesën e ish-burrit të saj. Rilinda thotë se tashmë ajo është me dikë tjetër ndërkohë që Armendi është zhdukur nga Suedia dhe e ka lënë me 4 fëmijët. Pasuria mes çiftit është ndarë përmes ndërmjetësimit në Suedi që ka përpjesëtuar gjithçka mes të dyve.

Eni Çobani: Edhe dyshekun e ka ndarë, Ardit! Dysheku ka bërë 10 mijë kruna dhe është futur në ndarjen e pasurisë. Mobilie, tavolina, karrige, pasqyrat, janë ndarë të gjitha, pra këtu është kontributi financiar i bashkëshortëve. Ruani faturat.

Ardit Gjebrea: Të ruash faturat çfarë ka blerë burri, çfarë ka blerë gruaja.

Eni Çobani: Ne nuk e kemi këtë kulturë, por bën mirë që gjithsecili nga ne ta shikojë kontributin e familjes sepse kemi edhe raste, pa dalë nga objekti i rastit tuaj por përkon me Rilindën, që punojnë shumë…

Ardit Gjebrea: Më bënë përshtypje detajet, këto detajet në Suedi.

Eni Çobani: Po, e kam këtu, prandaj, unë do ta ruaj këtë dokument dhe e kam falenderuar Rilindën që më ka sjellë të përkthyer çdo gjë. Mobiliet në sallon me vlerë 41 mijë kruna, mobilie kuzhine me vlerë prej 15 mijë kruna, dyshek në dhomën e gjumit me vlerë 10 mijë kruna, mobilie në bodrum me vlerë 11 mijë kruna, mobilie në garazhd dhe në kopsht, pra edhe ato të voglat që vëmë ne jashtë, kush ka ambiente…

Ardit Gjebrea: E si ndahen  këto?

Eni Çobani: Janë vënë në shumë përgjysmë. Bënë 41, pjesëtim për 2, kush do t’i mbajë, i mban, do t’i japë tjetrit vlerën.

Ndër të tjera, në letrat që Rilinda ka sjellë shpalosen edhe transferimet që kanë ndodhur nga llogaria e përbashkët bankare e ish-çiftit drejt familjes së Armendit në Strugë. Të gjitha këto shuma që habisin së tepërmi Gjebrean dhe publikun, përfshihen në ndarjen e pasurisë.

Eni Çobani: Transferim te Ardita Alla, 96.500 kruna. Transferim te Sadik Alla, 10.500 kruna. Transferim prapë te Sadiku, 150.000, transferim te Sadiku, 125, transferim te Sadiku 215.

Ardit Gjebrea: Çfarë janë këto?

Eni Çobani: Ia kanë dërguar babait të Armendit, vjehrrit në Strugë për blerje banesash, pra i blinte Sadiku me paratë e Rilindës. Ardita është vajza e Sadikut dhe motra e Armendit.

Ardit Gjebrea: Nga cila llogari bankare?

Rilinda: E të dyve, edhe në llogarinë bankare timen, edhe të ish-burrit tim, kishim një llogari të përbashkët ne kështu që ato transferoheshin në llogarinë e përbashkët.

Përveç transfertave, edhe borxhi ndaj prindërve të Rilindës është përfshirë në ndarjen e pasurisë.

Eni Çobani: E gjithë shuma që ka dhënë, pavarësisht se ajo nuk e ka ditur që do ndahet një ditë dhe ma merr mendja që nuk e ka dhënë për borxh, e keni dhënë që ta marrë Sadiku me Arditën apo jo? Çfarë ka bërë Suedia? Ka marrë të gjitha llogaritë bankare dhe ka parë të gjitha lekët që kanë dalë jashtë familjes e ka ndarë përgjysmë. Pra i gjithë ky fond që në Shqipëri ikën, zhduket dhe nuk gjendet, keni parë shumë zonja që vijnë dhe thonë zonja Eni ia çuam vjehrrit por nuk i bëmë letër, ia çuam se babai, në këtë rast babait ia kanë çuar me bankë këta zotërinjtë dhe babai shumën e ka ndarë përgjysmë tani Suedia, gjysmë zonjës dhe gjysmë Armendit dhe në fund, çfarë ka ndodhur, është bërë një shumatore ku ka shumë të drejtë zonja që ka ardhur këtu sepse do ia tregoj edhe Arditit tani, çfarë thotë këtu i nderuar, urdhëro…

Ardit Gjebrea: Borxhi ndaj prindërve të Rilinda Allës. Ah, borxhi ndaj prindërve!

Eni Çobani: Pra edhe kjo është futur në ndarjen e pasurisë./tvklan.al