Ekspozita me maska e shiringa Covid-19Ekspozita me maska e shiringa Covid-19

18:50 28/03/2021

Skulptori argjentinas i kthen mbeturinat pandemike në art

Marcelo Toledo zakonisht krijon skulptura dhe bizhuteri nga metali. Tani artisti argjentinas po punon me një material të ri, maska ​​mbeturinash dhe shiringa nga pandemia Covid-19 për të krijuar një ekspozitë që eksploron ndikimin e dhimbshëm të virusit.

Toledo, i cili ka bërë bizhuteri për muzikorin “Evita” në Broadway dhe pjesë unike për Barack Obama dhe Madonna, ishte ndër të parët në Argjentinë që u sëmur me Covid-19 një vit më parë, gjë që e la të shtrihej në spital për tetë ditë me pneumoni.

Përvoja la një gjurmë në jetën e tij dhe shkaktoi një mori punimesh arti, nga një maskë 14 metra me flamurin argjentinas që ai vendosi në Obeliskun ikonik në Buenos Aires për të rritur ndërgjegjësimin rreth dhurimit të organeve gjatë pandemisë.

Për ekspozitën e tij të re, “Muzeu i Pas,” Toledo po mbledh mbeturinat e ricikluara të koronavirusit të dërguara nga spitale, laboratorë dhe njerëz të rastit. Ai përdor vaksinat e vjetra dhe pjesët mjekësore dhe copa gazetash në lidhje me pandeminë.

Veprat e artit, do të shfaqen nga Shtatori në një hapësirë ​​publike në qendër të Buenos Aires. Shumë prej tyre do të jenë të mbyllura brenda qeseve të mbushura me vakum.

Klan NewsTë ngjashme