Në 27 Nëntor transmetuam një problematikë nga fshati Spiten i Lezhës, në biznesin e qytetarit Ndue Kolthi, një biznes, që pret gur.

Prej muajit Qershor në këtë biznes nuk ka energji elektrike. Zoti Kolthi tha se prej shumë vitesh, këtë biznes e ka lënë me qira. Në Qershor 2022 ka pasur një defekt matësi dhe Ndue Kolthi thirri elektricistin e zonës. Ky i fundit rregulloi problemin dhe e la sahatin hapur, që t’i bëhej analiza.

Në Dhjetor 2022 erdhi task forca nga Tirana dhe nuk la asnjë proces verbal, por thjesht pyeti, se kush ka ndërhyrë. Elektricisti e pranoi, që kishte ndërhyrë ai dhe sahati sërish qëndroi i hapur.

Në Maj 2023 qytetarit iu shkëput energjia dhe shkoi të interesohej për ta rilidhur, por i thanë, se ka një gjobë 20 milionë lekë. Zoti Kolthi bisedoi me elektricistin Mark Fizi, i cili pranoi se e ka hapur ai sahatin.

Sipas institucionit, në këto kushte, situata mund të zgjidhet vetëm në gjykatë. Ne mësuam, se është thirrur elektricisti Mark Fizi, por ai ka mohuar, që të ketë ndërhyrë në matësin e qytetarit, pasi nuk ekziston asnjë urdhër pune.

Pas transmetimit tonë, OSHEE-ja qendrore njoftoi, seelektricisti Mark Fizi është pezulluar derisa organet kompetente të shprehen lidhur me hetimin e rastit në fjalë. 

/tvklan.al