Emigrantët dynden drejt Greqisë


Emigrantët dynden drejt Greqisë

16:15 13/08/2020

Pas datës 16 Gusht do të kërkohet tamponi negativ

Për të shkuar në Greqi pas datës 16 Gusht duhet të kesh testin Covid negativ dhe më pas t’i nënshtrohesh karantinës 7 ditore.

Për të shmangur pikërisht këto rregulla të reja, që hyjnë në fuqi vetëm pas 3 ditësh, emigrantët kanë nxituar të kthehen më shpejt në shtetin fqinj e për pasojë në doganën e Kapshticës është krijuar një fluks mjetesh dhe udhëtarësh.

Për të menaxhuar fluksin e lëvizjeve ndërkufitare dhe për të shmangur vonesat, dogana shqiptare ka hapur 5 sportele në dalje, ndërsa pala greke punon me 3 sportele në hyrje.

Deri në mesditë nga Kapshtica kanë dalë rreth 2 mijë udhëtarë, ndërsa autoritetet e kufirit presin që dogana të jetë e mbingarkuar deri në fundjavë.

Tv Klan
Të ngjashme