Ëndërron apo jo oktapodi?

Ëndërron apo jo oktapodi?

20:50 06/10/2019

Dilema e biologëve për Moluskun që ndryshon ngjyrë në gjumë

Ky oktapod që po shihni ka tërhequr vëmendjen e biologëve detarë. Molusku më tetë gjymtyrë ndryshon ngjyrën ne kohën që është në gjumë dhe kjo nuk është aspak e zakonshme. Ajo që studiuesit duan të kuptojnë është nëse ai po ëndërron apo jo në ato momente.

David Scheel, biolog detar në universitetin e Alaskës, thotë se nëpërmjet ndryshimit të ngjyrave mund të kuptojmë çafrë po ëndërron oktapodi.

Biologu nuk e fsheh entuziazmin duke thënë se nëse oktapodi ëndërron, kjo po që do të ishte një ëndërr.

Tv Klan

LAJMET
Të ngjashme
KPT
KPT
UKT