Vinet është i tensionuar dhe i kërkon Maltit të shesë varësen e saj imitacion. Teksa e dëgjon, ajo frikësohet pasi varësja është e vërtetë por Vinet nuk e di këtë. Ai dyshon që varësja është e vërtetë. Sadna i rrëfen Prakash lidhur me punën e saj dhe mbi përgjegjësitë që ajo ka si pjestare e familjes. Vinet shkon ti kërkojë falje Koshalit dhe dëgjon një bisedë emocionuese mes Prakash dhe Koshalit. Ai ndihet në faj për atë që ka bërë. Vinit hedh nga dritarja varësen e Maltit por kur e zë gjumi, ajo shkon ta rimarrë atë pas.