1 maji në diktaturë

  • STOP – EMISIONI 173 (SEZONI 4)

    Nga parada e 1 majit, në indiferencën e sotme të ditës së punëtorëve. Sot është 1 maji, dita ndërkomëtare e punëtorëve. “Stop” sjell në vëmendje mënyrën, sesi festohej kjo ditë në kohën e diktaturës më parada e parakalime festive para tribunës së udhëheqjes. Por sot edhe përkujtimi i 1...
  • STOP – EMISIONI 172 (SEZONI 3)

    Përkujtimi i 1 majit, nga parakalimet e djeshme te xhirot nga liqeni. Sot është 1 maji, e njohur në të gjithë botën si dita e punëtorëve. Në kohën e diktaturës 1 maji festohej me parakalime në bulevardin “Dëshmorët e kombit”, ndërsa në tribunë përshëndeste diktatori Enver Hoxha dhe byroja...
Emisione