Albano Carrisi

  • “Shqiptari” Albano Carrisi shpallet non grata në Ukrainë

    Shqipëria i dha nënshtetësinë në vitin 2016, ndërsa në 2019 Ukraina e shpall “non grata”. Këngëtarit të njohur italian Albano Carrisi i ka kushtuar shtrenjtë miqësia me Vladimir Putin. Sipas mediave italiane, ai është futur në listën e personave të padëshiruar së bashku me 147 individë të tjerë. Carrisi...
  • “Çelësin e Qytetit” për Albano Carrisin

    Këngëtari i njohur italian me shtetësi shqiptare, Albano Carrisi është nderuar nga Bashkia e Tiranës me “Çelësin e Qytetit”. Ai u prit sot nga Kryebashkiaku, Erion Veliaj, i cili i dorëzoi atij çmimin në shenjë mirënjohje për kontributin që këngëtari ka dhënë jo vetëm në jetën artistike dhe kulturore...
  • Albano Carrisi bëhet shqiptar

    Një prej emrave më të njohur të muzikës italiane, që ka bërë të ëndrrojnë me breza të tërë shqiptarësh, Albano Carrisi ka marrë nënshtetësinë shqiptare. Dekreti është firmosur nga Presidentit të Republikës Bujar Nishani dhe është botuar sot në Fletoren Zyrtare, ndërsa është miratuar më datë 10 Qershor 2016....
Emisione