Albert Einstein

 • “Letra e Zotit” shitet rreth 3 milion Dollarë në ankand

  Është shitur për 2.89 milion Dollarë ajo që ka marrë emrin si “Letra e Zotit” e Albert Einstein në ankandin e “Christie’s” në New York. Një shifër rekord, e cila shkoi shumë larg vlerësimit fillestar prej 1,5 milionë Dollarë. Është vetëm një faqe e gjysmë, shkruar në gjermanisht nga...
 • Serial mbi Albert Einstein

  Kompania televizive, “NBC” ka nisur një projekt televiziv, mbi Albert Einstein. Seriali do të jetë i zhanrit policesk dhe rolin Einstein do ta interpretojë aktori Tom Beck. Për shkak të një sëmundjeje të trashëguar vdekjeprurëse, Einstein nuk ka shumë vite jetë dhe kështu mundohet të punojë sa më shumë,...
 • “Universi është simetrik”

  Neutronet i japin të drejtë Albert Einstein, duke vërtetuar se universi është simetrik. Këtë teori e faktojnë të dhënat dhe statistikat e teleskopit IceCube, të marra gjatë studimit më të fundit që është kryer nga Universiteti MIT. Ky teleskop neutronesh është më i madhi që eksiston, një rrjet prej...
 • Kapet vala gravitacionale

  Shkenca e Fizikës gjendet sot para një lajmi të madh që pritej prej kohësh. Shkencëtarët konfirmuan plotësisht kapjen e një vale të re gravitacionale, e kapur në fakt në datën 14 Gusht, por që pritej të konfirmohej plotësisht para se lajmi të bëhej zyrtar. Ajo është krijuar nga përplasja gjigande...
 • Njerëzit nuk mund të jetojnë më shumë se 125 vite

  Një studim ka zbuluar se limiti i jetës njerëzore nuk është më shumë se 125 vite. Megjithëse shumë më shumë persona kanë filluar të jetojnë më shumë çdo vit, pika përfundimtare ka mbetur e njëjtë. Asnjë qenie njerëzore nuk ka jetuar më shumë se 122 vjeç, moshë kjo, e...
Emisione