Asteroid

  • Një asteroid i kalon sot pranë Tokës

    Një asteroid do të kalojë fare pranë planetit tonë ditën e sotme. Objekti qiellor, 10 metra i gjatë, do të kalojë me një distancë prej 1 të 10 – at të distancës mes Tokës dhe Hënës. Kjo do të pasohet nga një tjetër asteroid edhe më të madh, 61...
  • Asteroidët mund të kërcënojnë Tokën

    Rreziku që asteroidët vdekjeprurës mund të kërcënojnë planetin tonë është real, të paktën sipas “Asteroid Day” (Dita e Asteroidit), një organizatë që shpreson të parandalojë një katastrofë në të ardhmen. Shkencëtarë nga e gjithë bota, ditën e sotme marrin pjesë në eventin e kësaj organizate me të njëjtin emër....
Emisione