Buxhuku

  • AREA: Vendimi për ngrirjen e hidrocentraleve nuk është ligjor

    Vendimi i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për të ngrirë kontratat koncesionare të HEC-eve të vegjël, ka shqetësuar Shoqatën Shqiptare të Energjisë së Rinovueshme, AREA, që përfaqëson pjesën më të madhe të këtyre investimeve. Ky vendim, sipas tyre, është tërësisht bllokues, aq më tepër që vjen nga një institucion...
  • Anëtarësimi me detyrim i bizneseve pranë Dhomave Publike të Tregtisë, Konfindustria: Ligj absurd, antikushtetues

    Shoqatave të Biznesit që janë bërë bashkë në kërkesën drejtuar Presidentit të Republikes për të mos dekretuar Ligjin për Anëtarësimin e Detyrueshëm të Bizneseve pranë Dhomave Publike të Tregtisë në 12 qarqe në vend, i është bashkuar edhe Konfindustria, që ka mbi 300 biznese anëtare. Kreu i Konfederatës së...
  • Vonesat në rimbursimin e tvsh-së

    Pavarësisht deklaratave të njëpasnjëshme të qeverisë për shlyerjen e detyrimeve ndaj biznesit, sipërmarrësit thonë se situata vazdon të jetë e njëjtë. Sipas konfindustritë, biznesi ende nuk po e merr në kohë rimbursimin e tvsh-së. Biznesi thotë se ka ngelur i habitur nga deklarata e kreut të financave pak ditë...
Emisione