Derr

 • Rikthehen në jetë pas vdekjes qelizat e trurit

  Riaktivizohen pas vdekjes qelizat e trurit tek derrat. Eksperimenti ka rezultuar i suksesshëm dhe është i rëndësishëm për studimin e sëmundjeve dhe krijimin e medikamenteve të reja dhe terapive, si në rastin e kurimit të dëmeve nga iktuset. Studimi i realizuar nga universiteti Yale është publikuar në revistën shkencore...
 • Kokë derri në derë të shtëpisë

  Një këshilltare bashkie e gjeti veten të kërcënuar me një metodë të përdorur nga mafia. Nadezhda Zagordan, përfaqësuese e zonës së Izmailovo në Këshillit Bashkiak të Moskës, u tmerrua kur gjeti kokën e një derri para derës së apartamentit të saj, mbrëmjen e së martës. Koka kishte edhe një...
 • Krijohet në laborator njeriu – derr

  Gjysmë njeri, gjysmë derr… për herë të parë në historinë e njerëzimit, shkencëtarët kanë arritur të krijojnë në laborator embionë hibridë. Këto embrionë u rritën brenda një dose dhe përmbanin sasi të “vogël” indesh të njeriut. Shpresa e shkencëtarëve është që një ditë kjo teknikë do të mundësojë rritjen tek...
 • As derr as majmun… 

  Trup derri e fytyrë majmuni, është kjo krijesa më e fundit që po çudit rrjetin. Kafsha me pamje vërtetë të çuditshme lindi sëbashku me 15 derrkuca të tjerë në Guizhou të Kinës, më 3 Dhjetor. Por ndryshe nga të tjerët, ai nuk ushqehet dot vetë. Kafsha ka dy vrima...
 • Organet për transplant “rriten” brenda trupit të derrit

  Disa shkencëtarë në SHBA, janë duke u përpjekur të zhvillojnë organe njerëzore brenda trupit të derrave. Ata kanë injektuar disa qeliza të njeriut në embrionet e derrave, për të prodhuar organe  “njeri-derr”, të njohura në termat mjekësorë  si “Chimeras”. Embrionet janë pjesë e kërkimi, të cilat kanë si qëllim...
Emisione