dosier

  • Shqipëria në dy kohë 1983-2009 (Video Arkiv)

    Emisioni “Opinion” i gazetarit Blendi Fevziu realizuar më datë 08.07.2010 sjell Shqipërinë në dy kohë parë nga dy kamera të huaja. Në vitin 1983 një operator austriak arrin të hyj në Shqipëri. Ishte kamera e dytë ndërkombëtare që lejohej të hynte në Shqipëri dhe që mund të përgatiste një...
  • Lufta e Kosovës I dhe Auron Tare (Video Arkiv)

    Bombardimet e NATO-s për Kosovën filluan më 23 Mars të 1999 dhe përfunduan në Qershor të po atij viti. Ishte beteja e parë dhe më të rëndësishme e Atlantikut, që prej krijimit të saj në vitin 1949. Emisioni “Opinion” i gazetarit Blendi Fevziu, realizuar më 25 Mars të vitit...
  • Dosier për Diversantët e Shqipërisë (Video-Arkiv)

    Një prej mistereve më të mëdha të Luftës së Ftohtë jo vetëm të Shqipërisë, por edhe të dy kampeve qëndrore, atij komunist dhe dëmokracive perëndimore, vijon të mbetet i pazbardhur. Në vitin 1949, fillimisht Britania e Madhe dhe më pas SHBA vendosin të destabilizojnë pushtetin në Shqipëri, atë që...
Emisione