Ekonomia shqiptare

 • Raporti i KE: Ulet papunësia dhe borxhi

  Shqipëria është vendi i dytë me normën më të lartë të rritjes ekonomike mes vendeve që aspirojnë të bëhen anëtare në Bashkimin Europian. Në raportin e performancës ekonomike të këtyre shteteve, Komisioni Europian e rendit ekonominë shqiptare të dytën me rritjen më të shpejtë, pas asaj serbe. Në tremujorin...
 • Recesioni italian dhe Shqipëria

  Recesioni i Italisë pritet të japë efekt edhe në ekonominë shqiptare. Ekspertët i frikësohen një ndikimi që ngushttimi i rritjes ekonomike në këtë shtet do të ketë edhe tek ne për shkak se është një ndër partnerët kryesorë tregtarë, ku shkon shumica e eksporteve tona. Arben Malaj, anëtar i...
 • Ekonomia shqiptare me 99.9% ndërmarrje të vogla

  99.9% e bizneseve në Shqipëri janë të vogla, e vetëm 0.1% e totalit të tyre janë kompani të mëdha. Instituti i Statistikave raporton se në fund të vitit 2016 ndërmarrje të vogla me jo më shumë se 5 punonjës janë 108 mijë, ndërsa të mëdhatë, me mbi 250 punonjës...
 • FMN ul pritshmëritë për rritjen ekonomike

  Fondi monetar ndërkombëtar ka ulur pritshmëritë për rritjen ekonomike të vendit tonë gjatë vitit 2018-të.  Në raportin për vlerësimin e ekonomisë globale të tetorit, FMN pret që vitin e ardhshëm Shqipëria të ketë rritje në nivelin 3.7%, nga 4.1% që vlerësonte se do të ishte në raportin e prillit....
 • Moody’s rrit vlerësimin për ekonominë shqiptare

  Zbutja e tensioneve politike ka bërë që agjencia prestigjioze e vlerësimeve ekonomike Moody’s të parashikojë me rritje më të madhe ekonominë e Shqipërisë për 2017-ën. Në një raport të dy muajve më parë, Moody’s shprehej skeptik për ecurinë e borxhit, kontrollin e balancave në buxhet dhe ecurinë e rritjes...
 • Frika nga “euroizimi” i ekonomisë shqiptare

  Rritja e përdorimit të monedhës euro në ekonomi ka shqetësuar Bankën Qendrore, e cila ka nisur punën për të bërë një plan masash në mënyrë që të ulë përdorimin e kësaj monedhe në tregun shqiptar. Në një intervistë për televizionin Klan, kreu i departamentit të Stabilitetit Financiar në Bankën...
 • BB: Ekonomia shqiptare në 2017-ën me 3.4% rritje

  Banka Botërore parashikon një rritje ekonomike të qëndrueshme për rajonin e Ballkanit. Në raportin e Prosperitetit Ekonomik, ku ajo jep vlerësime dhe parashikime për të gjithë botën, ajo mban të pandryshuar nivelin e rritjes ekonomike për Shqipërinë. Në 2016-ën, ky raport vlerëson se ekonomia shqiptare do të rritet me...
 • BB për Shqipërinë: Zgjedhjet mund të rrezikojnë progresin në ekonomi

  Rritja e pasigurisë së bizneseve dhe presioni fiskal si pasojë e zgjedhjeve të vitit të ardhshëm mund të jenë disa nga reziqet që venë në pikepyetje progresin në ekonomine shqiptare. Ky është shqetësimi kryesor në raportin më të fundit të Bankës Botërore. Aty thuhet se ekonomia shqiptare pritet të...
Emisione