fajde

 • Lirohen 6 nga 12 fajdexhinjtë

  Gjykata e Apelit në Shkodër ka lënë të lirë me masën e sigurisë “detyrim paraqitje” gjashtë nga të arrestuarit për fajdet. Të njëjtën masë sigurie kishte kërkuar prokuroria një ditë më parë për Naim Ahmetin, Eduart Fushën, Vinko Nikprelajn, Elidon Qerimajn dhe Marjan Bregun. Kurse 5 të tjerë Apeli...
 • Si funksiononte grupi i fajdexhinjve

  Në grupin që jepte hua në Shkodër me interesa deri 20% mendohet se janë përfshirë shumë persona. Nga burime të ABC News mësohet se aktiviteti kriminal është shtrirë në disa institucione të Shkodrës dhe të Tiranës, si dhe në biznese të ndryshme. Të arrestuarit në aksion dhe personat e...
 • Fenomeni i rrezikshëm i “fajdeve”

  Kushtet e vështira ekonomike, normat e larta për kredi, mungesa e parave kesh në treg, janë vetëm disa nga arsyet që bizneset dhe qytetarë të ndryshëm, në raste nevoje për mjete materiale, huazojnë para me normë të lartë të interesit, apo si njihen me termin “fajde”, thonë ekspertë për çështje financiare....
 • Biznesi i shqetësuar për fajdet: BSH të gjejë zgjidhje, të mos qëndrojë indiferente

  Biznesi ngre shqetësimin për rishfaqjen e fajdeve në Shqipëri, një fenomen ky i evidentuar nga një vrojtim i  Bankës së Shqipërisë, nëpërmjet të cilit sipërmarrjet sigurojnë financime në rrugë të tjera jo bankare. Pas një analize të bërë me bizneset, kreu i Konfederatës Shqiptare të Industrisë, Gjergj Buxhuku thotë...
Emisione