Giza

  • Dy në pranga…

    Dy persona kanë përfunduar në pranga në Egjipt, pasi ndihmuan dy turistë për të realizuar një fotografi tejet eksplicite në Piramidën e madhe të Gizës. Dy danezët u ngjitën në vendin 4 500 vjeçar, pinë duhan dhe u argëtuan duke shijuar pamjen e qytetit të Kajros, ndërkohë që ishin...
  • Foto/Varret e lashta egjiptiane të Mehut hapen për publikun

    Varret e Mehut janë rihapur për publikun për herë të parë në pothuajse 80 vjet qëkur u zbuluan në vitin 1940 në Giza të Egjiptit. Varret, të cilat ndodhen në varrezën e lashtë të Saqqarës, konsiderohen të jenë më të bukurat në këtë vend. Mehu ishte një vezir i...
  • Zbulohen dhoma në piramidën e Gizëz

    Ekspertët konfirmuan të shtunën, ekzistencën e dy dhomave në piramidën e Gizës ndërkohë që skanonin monumentin mijëvjeçar me pajisje radiografike. Ata thanë se do bënin teste të mëtejshme për të përcaktuar funksionin e tyre, natyrën dhe madhësinë. Piramida më shumë se 146 metra e lartë është ndërtuara para 4500...
Emisione