Gjykata Administrative

 • Asetet kriminale, jo më në dorë të gjykatave

  Qeveria ka vendosur që mos e lerë më në dorë të gjykatave administrimin e aseteve që konfiskohen nga krimi i organizuar. Një projektligj i firmosur nga ministrja e Financave Anila Denaj, tashmë i jep të drejtë Agjencisë së Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe Konfiskuara që të marrë në...
 • Dërgohet në Gjykatë testi i gradës “Komisar”

  Kur ka kaluar rreth një muaj nga anulimi i provimit për fitimin e gradës “Komisar”, Sindikata e Policisë së Shtetit ka depozituar një padi në gjykatë. Përfaqësuesit e sindikatës kërkojnë që Gjykata Administrative të shpallë të pavlefshëm anulimit e testimit të zhvilluar në datë 7 Nëntor pas urdhërit të...
 • HEC-et në Valbonë, Gjykata rrëzon kërkesën e banorëve

  Gjykata Administrative e Tiranës rrëzoi në tjetër padi të banorëve të Margegajt në Tropojë në lidhje me ndërtimin e hidrocentraleve në lumin Valbonë. Paditësit kundështuan në gjykatë zgjatjen me gjashtë muaj të lejes ndërtimore të këtyre veprave hidrike. Por kërkesa e tyre për shfuqizimin e zgjatjes së lejes nuk...
 • Gjykata Administrative rrëzon ministren Gjonaj: Rikthe në detyrë 5 punonjësit e shkarkuar

  Pesë punonjës të Ministrisë së Drejtësisë kanë fituar gjyqin me ministren Etilda Gjonaj, e cila i kishte shkarkuar nga detyra. Shefi i Inspektoriatit të Profesioneve të Lira në këtë Ministri, Arlind Arapi dhe katër punonjësit e tjerë Petrit Bakiu, Bledar Kabashi, Gerhard Xhafa dhe Valbona Kryemadhi fituan betejën ligjore...
 • Edhe gjykata kundër Valbonës

  Hidrocentralet mbi lumin Valbonë do të vazhdojnë të ndërtohen. Gjykata Administrative sot vendosi rrëzimin e padisë së banorëve dhe shoqatave mjedisore. Ambientalistët thanë se nuk mundet që një zonë të jetë njëkohësisht edhe park natyror edhe park industrial. Me gjithë përpjekjet e banorëve të zonës dhe shoqatave mjedisore, Gjykata...
 • Rama-sipërmarrësve: Bëni presion që vetting-u të fillojë

  Pasi solli 10 shembuj konkrete kur gjyqtarët kanë dhënë tituj pronësie në dem të shtetit, bizneseve dhe qytetareve kryeministri Edi Rama i kërkoi sipërmarrëseve që kishte mbledhur si pjesë e fushatës sensisbilizuese për domosdoshmërinë e kryerjes se vettingut, të flisnin për eksperiencat e tyre në gjykatat e vendit. Vettingun...
 • Gjykata Administrative rrëzon ish-deputetin Shkëlqim Selami

  Gjykata Administrative ka rrëzuar kërkesën e ish-deputetit Shkëlqim Selami, për pezullimin e vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për heqjen e mandatit, derisa çështja të përfundojë shqyrtimin në themel. Kërkesa nuk u pranua nga togat e zeza dhe vendosën që seancën e radhës të zhvillohet në 6 shkurt, kur...
 • Administrativja rrëzon Bashkinë: Gjobat ndaj PD-së, të paligjshme

  Gjykata Administrative shfuqizoi sot gjobën e vendosur nga Bashkia e Tiranës, për Partine Demokratike për dëmet e shkaktuara gjatë protestës së 8 dhjetorit 2015. Kjo gjykate e cilësoi të paligjshme gjobën me vlerë 16.3 milion lekë që Bashkia e Tiranës i vuri selisë blu, duke lënë në fuqi vetëm...
 • Zgjedhjet në Dibër, PS çon dekretin e Nishanit në Gjykatën Administrative

  Partia Socialiste duket se nuk tërhiqet nga kërkesa e saj për pezullimin e datës se dekretuar nga presidenti Bujar Nishani, për zgjedhjet në bashkinë e Dibrës. Kjo force i është drejtuar Gjykatës Administrative për të kërkuar shpalljen e dekretit të datës 2 gusht të kreut të shtetit si të...
 • Punimet tek Liqeni, Gjykata Administrative “rrëzon” Shoqërinë Civile

  Gjykata Administrative ka rrëzuar kërkesën, për pezullim të punimeve tek parku i Liqenit Artificial, në Tiranë. Shoqëria Civile kërkoi shfuqizimin e vendimit të KKT për projektin te liqeni, ku po ndërtohet një kënd lojërash për fëmijët. Përfaqësuesit e Shoqërisë Civile kanë thënë se, me nisjen e punimeve janë shkelur...
 • Gjykata Administrative rrëzon INUK: Pezullimi i bulevardit i paligjshëm

  Gjykata Administrative rrëzon qeverinë duke shpallur të paligjshëm vendimin e INUK për bllokimin e punimeve për zgjatimin e Bulevardit të Tiranës. Ndërsa fillimisht vendosi pezullimin e ndërhyrjes së INUK për të bllokuar punimet, u mor në shqyrtim në themel padia e bashkisë së Tiranës. Pas shqyrtimit të fakteve Gjykata...
 • Gjykata Administrative rrëzon INUK

  Gjykata Administrative rrëzon vendimin e Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Kombëtar që pezulloi punimet për bulevardin e ri të Tiranës. Vendimi i INUK i datës 6 mars është gjetur i pambështetur në ligj nga gjykata pas ankimimit të bërë nga Bashkia e Tiranës. Tashmë, firmat ndërtuese të kontraktuara nga Bashkia mund...
 • Analiza vjetore e Gjykatës Administrative

  Gjykata Administrative e Tiranës që prej krijimit të saj në dhjetor të vitit 2013 ka trajuar mbi 756 çëshjte.  Kreu i kësaj gjykate Eriol Roshi tha se gjatë analizës së punës se bërë, këto janë çështje që kanë fjetur pa marrë zgjidhje prej më shumë se 3 vitesh. Ai...
Emisione