Hidrocentrale

  • AREA: Vendimi për ngrirjen e hidrocentraleve nuk është ligjor

    Vendimi i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për të ngrirë kontratat koncesionare të HEC-eve të vegjël, ka shqetësuar Shoqatën Shqiptare të Energjisë së Rinovueshme, AREA, që përfaqëson pjesën më të madhe të këtyre investimeve. Ky vendim, sipas tyre, është tërësisht bllokues, aq më tepër që vjen nga një institucion...
  • Ulen prurjet në hidrocentrale

    Mungesa e rreshjeve gjatë javëve të fundit ka bërë që niveli i ujit në hidrocentralet e kaskadës së Drinit të ulet ndjeshëm. Vetëm në një muaj, në hidrocentralin e Fierzës, që është burimi kryesor i prodhimit të energjisë në vend, niveli ka rënë me 7 metra. Në dhjetor të...
Emisione