holta zhiti

 • Sindikatat e Pavarura në konferencë (23 tetor 1998)

  “Sindikatat janë të pavarura nga forcat politike prandaj duhet të njihen si të tilla”- kështu është shprehur Kryetari i Përgjithshëm i sindikatave Fatmir Musaku. Ai ka bërë një përshkrim të problemeve që ka sindikata në gjendjen social – ekonomike në vend. Kjo sindikatë ka bërë takim edhe me Ministrin e...
 • Zef Bushati për demokristianët (23 tetor 1998)

  Demokristianët kanë kërkuar mbledhjen e krerëve të Bashkimit për Demokraci. Sipas Bushtatit, pikërisht me mbledhjen e këtyre partive të djathta do të shënohet dhe qëndrimi politik i demokristianëve.  Nga ana tjetër, Bushati dënoi mosarritjen e një konsensusi me partitë e koalicionit qeveritar për problemin e projektit të Kushtetutës. Sipas...
 • Bashkia Tiranë, pension për familjen Mehmeti (23 tetor 1998)

  Familjes së gruas së vrarë tragjikisht përpara selisë së Kuvendit Popullor në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit” rreth një muaj më parë, Këshilli Bashkiak vendosi që ti lidhë pension. Kjo është një përgjigje e familjes Mehmeti për dhënien e një ndihme financiare për përballimin e vështirësive ekonomike. Që nga vrasja...
 • Sezoni i ri në “Teatrin e Operas dhe Baletit” (22 tetor 1998)

  Rinis të marrë jetë “Teatri i Operas dhe Baletit”.  Në vazhdim, pavarësisht problemeve që has teatri, do të sjellë në skenë  vepra të ndyshme muzikore. Drejtori Vaso Tole shprehet se në skenë do të ngjiten veprat më të njohura botërore . Deri në Nëntor do të vazhdohet me vepra...
 • Shkollat e mesme profilizohen (22 tetor 1998)

  Ministria e Arsimit zbaton projektin për shkollat e mesme që të profilizohen në dy degë, atë të shkencave natyrore dhe shoqërore. Do të jenë vetë nxënësit e shkollave të mesme të cilët do të vendosin për zgjedhjet e tyre. Gjithashtu Ministria e Arsimit vendos të futet lënda “Gjuhe Shqipe”...
 • Sindikatat mblidhen në tryezë (20 tetor 1998)

  Alarmi për Kushtetutën ka mbledhur sot në një tryezë të gjithë sindikatat e Shqipërisë ku është diskutuar dhe për raportet e tyre me qeverinë për çeshtjen Kombëtare. Sipas tyre që të përparojmë si popull duhet që të hidhen bazat e një shoqërie civile ku askush të mos ndihet i...
 • Debate në Këshillin Drejtues të RTSH (20 tetor 1998)

  Dështon sërisht mbledhja e Këshillit Drejtues të Radio Televizionit Shqiptar. Mandati i kryetarit të këtij Këshilli ka qënë shkaku i ndërprerjes dhe njëkohësisht ngrirjen e funksionimit të këtij Këshilli. Gjatë mbledhjes ishte planifikuar diksutimi  dhe miratimi i platformës dhe buxheti për Festivalin e Këngës në Radio Televizion si dhe...
 • Ulet numri i aborteve në maternitete (17 tetor 1998)

  Nga të dhënat e drejtorit të përgjithshëm te maternitetit Fjodor Kallajxhiu tregojnë se abortet në maternitetet tona kanë rënë ndjeshëm. Sipas shifrave të marra tregohen se dhe braktisjet kanë pësuar të njëjtën rënie. Krahas lindjeve që pësojnë rritje, abortet  dhe braktisjet kanë pësuar një ulje krahasuar me një vit...
 • Dita Botërore e varfërisë, Shqipëria (16 tetor 1998)

  Është zhvilluar seminari me rastin e Ditës Botërore të Varfërisë ku tema ka qënë  “Shqipëria një vend i pasur me njerëz të varfër”. Për ata që jetojnë mbi kufirin e varfërisë, jeta për ta në fshat apo në qytet ka ndryshuar. Varfëria shikohet në rritjen e papunësisë dhe endja...
 • Mblidhen “Komunistët” (15 tetor 1998)

  Afrimi i ditëlindjes së komunistit Enver Hoxha ka mobilizuar komunistët. Jo vetëm nostalgjikët e vjetër por dhe të rinjtë komunistë janë shfaqur në një seri aktivitetesh që rikujtojnë 50 vitet e fundit. Ata janë mbledhur në një protestë paqësore përpara Ambasadës Jugosllave duke dënuar aktet e dhunës në Kosovë...
 • Lënda “Mjedisi ” në shkollat e mesme (14 tetor 1998)

  Ministria e Arsimit në bashkëpunim me fondacionin SOROS, ka vendosur që shkollat e mesme të kenë një lëndë të re “Mjedisi”. Shefi i sektorit të arsimit të mesëm Ilia Paluka shpjegon se kjo lëndë është futur në sistemin arsimor për edukimin e brezave pasi problemi për ruajtjen e mjedisit...
 • Lajme nga bota, Rusi ,Jelsin, Stokolm, poeti Sen Rashit (12 tetor 1998)

  Presidenti Rus Boris Jelsin shfaqet i sëmurë gjatë vizitës së tij në Kazakistan. Gjatë fjalimit të mbajtur së bashku me kolegun e tij Islam Harimov, ai shfaq probleme me gjendjen e tij fizike .Në vizitën e kryeqytetit Kazakistan, të dy kolegët kanë firmosur një marrëveshje për ndihmë ushtarake dhe...
 • Autostrada Tiranë-Durrës pengesë për banorët (11 tetor 1998)

  Autostrada që shkurton rrugën midis dy qyteteve  kryesore Tiranë – Durrës, për fshatrat përreth duket se kjo gjatësi rruge është zgjatur dyfish. Banorët e fshatarave që ndodhen përballë njeri- tjetrit, janë të detyruar të shkojnë në fillim të autostradës për të kaluar në anën tjetër të fshatit. Probleme të...
 • Tirana dhe Durrësi pritet të bashkohen në një qytet (09 tetor 1998)

  Tirana dhe Durrësi dy qytetet e mëdha pritet të bashkohen me njeri – tjetrin, për të krijuar një qytet të vetëm. Këshilli i Rrethit Tiranë, në projektet e tij po sheh zonat industriale që po ndërtohen përmes autostradës Tiranë – Durrës. Pamje Tiranë, pamje autostrada Tiranë – Durrës./tvklan.al Gazetare...
 • Reparti i Kardiologjisë, pacientët presin që të operohen (06 tetor 1998)

  Në repartin e kadiologjisë është e gjatë lista e atyre që kanë nevojë për ndërhyrje kirurgjikale.  Janë mbi njëmijë persona që presin ditën dhe datën per tu operuar, ndërkohë që një janë mund të mbyllet me pesë apo  gjashtë persona të operuar.  Për shkak të mungesës së materialeve rritet...
 • Lojërat e Fatit pa licensë (05 tetor 1998)

  Bingot dhe lojërat e fatit duket se nuk do të sjellin më fat për qytetarët sepse po diskutohet vetë fati i tyre. Nuk do të jepet më asnjë licensë për lojërat e fatit derisa në parlament të votohet ligji i ri, të dhëna këto që kanë dalë nga Drejtoria...
 • Lajme nga Bota, Çeçeni, Itali, SHBA, Letoni (04 tetor 1998)

  Agjensia “Interfax” ka deklaruar se katër  angleze janë grabitur  dje në mbrëmje në Çeçeni. Të katër personat kanë qënë në Çeçeni për të instaluar një sistem komunikimi satelitor . Ata janë gabitur nga 20 persona të veshur me uniforma ushtarake. Midis grupeve ka patur dhe të shtëna ku njeri...
 • NATO, Uilliam Kohen për Kosovën. (04 tetor 1998)

  Në Kosovë gjenden kufomat e  dy policëve serb që mendohen të jenë vrarë nga ushtarë të UÇK-së në minierën Vorzhak. Sekretari i shtetit Amerikan Uilliam Kohen deklaron se së shpejti mendohet të ketë një ndërhyrje ushtarake në Kosovë. Kjo ndërhyrje do të bëhet nëse nuk do të ketë asnjë...
 • Bashkimi për Demokraci konferencë shtypi (23 Shtator 1998)

  Në konferencën e rradhës, Bashkimi për Demokraci e ka mbështetur rekomandimin e paraqitur në Strasburg të kryetarit të radhës së Këshillit Europian për një zgjidhje politike të krizës në Shqipëri. Partitë e tjera duke iu drejtuar presidentit, dënojnë çdo akt dhune dhe mbeten tek realizimi i kërkesave me mjete...
 • Universitetet heqin shtesat për pranimin e studentëve (22 Shtator 1998)

  Ministria e Arsimit merr vendim që Universiteteve tu heqin shtesat e studentëve për tu futur në shkollat e larta. Në bankat e universitetit do të ulen vetëm fituesit dhe nuk do të pranohet asnjë kërkesë nga shoqatat apo kryemistria. Këtë e shpjegon edhe inspektorja në arsimin e lartë Iris...
Emisione