KESH

 • Transferimi i parave nga Rinasi, i bllokuar

  Transferimi i parave të bankave vazhdon të jetë i bllokuar, pas refuzimit të Austrian Airlines, të vetmes linje ajrore që bënte transportin e Cash-it. “Akoma është e pamundur që të dërgojmë para jashtë. E vetmja mundësi është që të dërgojmë nga Kosova ose Greqia, por dhe kjo nuk është...
 • Skavica do të ndërtohet nga shteti

  Pas dështimit të dhënies me koncesion, hidrocentrali i Skavicës do të ndërtohet nga Korporata Elektroenergjetike dhe do të prodhojë energji për konsumatorët fundorë. Mësohet se KESH ka nisur punën për të hartuar një projekt të ri fizibiliteti, i cili do të japë përfundimisht zgjidhjen nëse Skavica do të ndahet...
 • KESH del me 100 milionë USD fitim

  Kompania e prodhimit të energjisë, KESH ka mbyllur vitin financiar 2018-ë me 100 milionë Dollarë fitime, duke dalë më mirë në bilancet e saj edhe se kompania tjetër e këtij sektori, OSHEE. Të ardhurat kryesore të Korporatës Elektroenergjetike kanë ardhur nga rritja e sasisë së prodhimit të energjisë për...
 • Borxhet brenda sektorit energjitik arrijnë në 700 mln USD

  Situata e borxheve mes kompanive të sektorit energjitik është rënduar. Në total bëhet fjalë për më shumë se 700 milionë dollarë detyrime që kompanitë e publike kanë ndaj njëra-tjetrës. Borxhet e pashlyera brenda këtij tregu kanë dal në pah në baza të një auditi të ushtruar nga Kontrolli i...
 • OSHEE në situatë të vështirë financiare

  Operatori i shpërndarjes së energjisë elektrike, OSHEE, është në situatë të vështirë financiare, një fakt ky qe e pranon vetë kompania zyrtarisht. Televizioni Klan ka siguruar një letër që administratori Ardian Çela ka dërguar pranë ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, përmes së cilës kërkon vëmendje për gjendjen ekonomike që...
 • Euro vijon të rritet, këmbehet me 128 Lekë

  Nga 48 orët e fundit, monedha e përbashkët Euro është rritur me të paktën dy Lekë në tregun e këmbimit valutor. Ekspertët dhe agjentët e këmbimit valutor thonë se trendi rritës do të vazhdojë për të kapur në ditët në vijim kuotën e 130 Lekëve. Arsyeja kryesore e këtij...
 • Të hënën hidhen në qarkullim 14 miliardë Lekë

  Ditën e hënë, në tregun e këmbimit valutor do të hidhen në qarkullim 14.5 miliardë Lekë. Televizioni Klan ka arritur të sigurojë një dokument ekskluziv, ku autoritetet publike i kanë kërkuar Bankës Europiane për Rindërtim e Zhvillim që kërkojnë që disbursimi i kredisë së Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare me vlerë...
 • Parku diellor mbi liqenin e Vaut të Dejës

  Përveç kërkesave të investitorëve privatë për të ndërtuar panele që prodhojnë energji nga dielli, në ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë ka mbërritur edhe një propozim për ndërtimin e një parku diellor nga Korporata Elektroenergjitike Shqiptare. KESH ka projektuar të ndërtojë një panel me sipërfaqe 118 mijë metra katrorë mbi...
 • OSHEE do të nisë shlyerjen e borxheve ndaj KESH

  Dy kompanitë shtetërore të sektorit energjetik KESH dhe OSHEE kanë rënë dakord për të zgjidhur borxhet që kanë mes tyre. OSHEE do të paguajë sipas një skeduli të arritur në marrëveshje, 86 milionë dollarë detyrime të mbartura mes viteve 2010-2013 ndaj korporatës elektroenergjitike, kohë kur ky sektor përjetoi një...
 • Vijojnë shkarkimet nga hidrocentrali i Vaut të Dejës

  Shkarkimet në hidrocentralin e Vaut të Dejës kanë vazhduar edhe gjatë të enjtes, për të 8-ën ditë rresht. Sipas KESH intensiteti i shkarkimeve nuk ka ndryshuar dhe është i njëjtë me një ditë më parë, 1500 metër kub në sekondë. Niveli i prurjeve në hidrocentralin e Fierzës është 1200...
 • Përmbyten 750 hektarë tokë në njësinë Ana e Malit; Banorët: Fajin e ka KESH!

  Fshati Obot i Anës së Malit në Shkodër është drejt izolimit. Banorët shprehen se rritja e ujit erdhi menjëherë si shkak i shkarkimit të Hidorcentraleve. “Hidrocentralet e bëjnë këtë punë…” “Situata në zonën e Obotit është shumë e vështirë, sepse një pjesë e fushës është e mbytur në ujë....
 • KESH eksporton 17 milionë USD energji elektrike

  Pas një viti të vështirë financiar dhe me humbje, reshjet e 2018-ës kanë arritur të kthejnë përmbys situatën ekonomike të KESH. Korporata ka arritur të relaizojë vetëm gjatë një dite, shitje rekord të energjisë elektrike për dy vitet e fundit, e cila kap vlerën 17 milionë dollarë.  Eksporti do...
 • Energjia kap rekorde historike të prodhimit

  Pas një vit të thatë dhe me humbje financiare të mëdha për shkak të thatësirës, reshjet e shiut kanë rikthyer përmbys situatën për Korporatën Elektroenergjetike. KESH ka arritur të prodhojë 28.8 milionë kilovat orë energji elektrike një ditë më parë, duke shënuar një rekord historik. Ky prodhim energjie ia...
 • KESH ndërpret shkarkimet dhe nis shitjen e energjisë

  Shkarkimet e ujit në hidrocentralet e Komanit dhe Vaut të Dejës janë ndërprerë që prej orës 11:00 të së shtunës. Në orët e para të mëngjesit portat e Vaut të Dejës shkarkonin me 200 m3/s. KESH ka angazhuar të gjithë agergatët për të prodhuar energji në të dy hec-et,...
 • Çmimi i energjisë nuk do të ndryshojë

  Edhe pse gjatë vitit 2017-të sektori energjitik shpenzoi 200 milion euro për të blerë energji për shkak të thatësirës, çmimi i energjisë për konsumatorët për vitin e ardhshëm nuk do të ndryshojë. Burime zyrtare të OSHEE-së thanë për Televizionin Klan se nuk do të kërkohet as ulje dhe as...
 • Prodhimi dhe importi i energjisë përplas OSHEE dhe KESH

  Rënia e prodhimit të energjisë elektrike dhe rritja e shpenzimeve brenda këtij sektori për të kryer importe ka shkaktuar përplasje mes kompanive publike që operojnë në këtë treg. KESH dhe OSHEE janë futur në një konflikt kontraktual mbi sasinë e energjisë që duhet të paguajë secila. Operatori i Shpërndajres...
 • Asnjë aplikim nga kompanitë energjitike për çmimet e reja

  Kompanitë e sektorit energjitik nuk kanë dorëzuar ende aplikimin për çmimet e reja të energjisë për vitin 2018-të. Burime zyrtare pranë Entit Rregullator të Energjisë thonë për televizionin Klan se është rënë dakord që KESH të mos jetë më pjesë e tregut të rregulluar, siç ka qenë deri më...
 • Tatimet bllokojnë llogaritë e KESH, në rrezik prodhimi i energjisë elektrike

  Korporata Elektroenergjitike Shqiptare ndodhet jashtë gjendjes së punës. Sikur të mos mjaftonte situata e vështirë e këtij viti në prodhimin e energjisë elektrike, tatimet kanë bllokuar të gjitha llogaritë e KESH që prej datës 31 Tetor. Televizion Klan ka siguruar një urdhër që drejtoria e tatimpaguesve të mëdhenj ka...
 • Vjeshta ul shpenzimet për blerje energjie

  Shirat e muajit shtator kanë arritur ta ndryshojnë paksa nivelin ujit në kaskadën e Drinit. Fierza është rritur me gjysmë metri, ndërkohë që është 25 metra poshtë kuotave optimale. Të dyja kompanitë si ajo e prodhimit të energjisë KESH, dhe ajo e shpërndarjes së energjisë kanë mbyllur importin për...
 • 90 mln euro për blerjen e energjisë elektrike

  Janë 90 milion euro që kompania e shpërndarjes së energjisë dhe KESH kanë shpenzuar deri tani për të blerë energji elektrike. Vlerën e ka bërë të ditur Ministri i Infrastukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri, i cili tha se pavarësisht situatës së vështirë, qeverisë nuk iu desh të prekte investimet...
Emisione