Kimi

  • Kim Kardashian i paguan qiranë një ish të burgosuri për 5 vite

    Ajo nuk bën bujë vetëm me fotot provokuese që publikon, por dhe për faktin se është një humaniste e madhe. Kim Kardashian këtë herë ka vendosur ti paguajë qiranë e shtëpisë për pesë vite një ish të burgosuri. Matthew Charles ka përfituar lirinë për sjelle të mirë, si rezultat...
  • “Fuqia e evolucionit” merr Nobelin në Kimi

    Çmimi Nobel në Kimi këtë vit i shkon tre shkencëtarëve për zbulimin e teknikave për krijimin e proteinave të reja. Teknika e tyre e ndërhyrjes në gjene ndihmon në kryesisht në rregullimin e defekteve në qeniet e gjalla dhe shërimin më të shpejtë nga sëmundje të ndryshme. Puna e...
  • Makineritë mikrorobotike fitojnë Nobelin në Kimi

    Çmimi Nobel në Kimi për vitin 2016 është fituar nga tre kimistët, francezi Jean – Pierre Sauvage, skocezi Fraser Stoddart dhe hollandezi Bernard Feringa, për kontributin e dhënë me dizenjimin dhe sintetizimin e një makine në shkallë molekulare. Makineritë e krijuara nga laureatët e sotshëm janë më të vogla...
Emisione