klima e biznesit

  • Raporti i DASH, PD: Shqipëria më e korruptuara

    Raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit për klimën e investimeve, sipas Partisë Demokratike fakton kthimin e qeverisë në një gjobvënës për sipërmarrësit e huaj. Ish- deputetja Jorida Tabaku bëri përgjegjëse qeverinë për shkallën e lartë të korrupsionit dhe përkeqësimin e ekonomisë. “Raporti vlerëson se shkaqet janë korrupsioni, presioni politik...
  • BB: Situata politike dëmton klimën e biznesit

    Banka Botërore vlerëson se këtë vit ekonomia shqiptare do të rritet me 3.8%, në ndryshim me parashikimet e qeverisë e cila pret një rritje në nivelin 4.3%. Arsyet se përse ekonomia kombëtare po ngadalësohet lidhet me uljen e fuqisë prodhuese të disa sektorëve, kryesisht energjia elektrike, por dhe rënia...
  • Ambasadorja gjermane: Mjedis jo “fair” për biznesin

    Gjermania është një prej 7 investitorëve më të mëdhenj në ekonominë shqiptare, por ambasadorja gjermane thote se eksperienca e viteve të fundit ka lënë shije jo të mirë tek sipërmarrësit që ushtrojnë prej vitesh aktivitetin e tyre në Shqipëri. Në pritjen e organizuar nga Shoqata Gjermane e Industrisë dhe...
Emisione