koncesion

 • Shpëtim Gjika do të përballet sërish me drejtësinë

  Nuk kanë fund telashet me drejtësinë për ish-kreun e bashkisë së Vlorës Shpëtim Gjika që ka përfunduar sërish në gjykatë si i pandehur. Gjika së bashku me 7 zyrtarë dhe ish-zyrtarë të bashkisë dhe prefekturës së Vlorës do të përballen me akuzën e shpërdorimit të detyrës. Nga hetimet ka...
 • Hapet rruga për koncesionin e pompave të karburanteve

  Komisioni i Prokurimit Publik i ka hapur rrugë pas 4 muaj pezullimi, zhvillimit të tenderit për dhënien me koncesion të kontrollit të instrumenteve matës në karburante. Një vendim i marrë nga katër anëtarë të këtij komisioni lejon që Ministria e Financave dhe Ekonomisë të vazhdojë me procedurën e prokurimit...
 • Hapet tenderi për të zgjedhur ekspertin që do të kontrollojë TIA-n

  Është shpallur zyrtarisht tenderi për të përzgjedhur kompaninë eksperte, e cila do të bëjë kontrollin ekonomik dhe financiar të koncesionarit të aeroportit të Rinasit. Brenda Gushtit do të përzgjidhet firma që do të bëjë një audit të bilanceve dhe investimeve të aeroportit të Tiranës, e që më pas do...
 • Aeroporti i Kukësit me koncension

  Qeveria vendosi të japë me koncension aeroportin e Kukësit. Oferta e pakërkuar është paraqitur nga bashkimi i shoqërive “Kastrati”, sh.a. & “T.M.D Systems LTD” dhe në mbledhjen e qeverisë është vendosur të miratohet bonusi prej 8%  të pikëve, për rezultatin teknik dhe financiar të propozimit të pakërkuar. Duke marrë...
 • 100 euro në vit për çdo pajisje, zbulohen tarifat për koncesionin e karburanteve

  Një ditë më parë Këshilli i Ministrave miratoi një bonus me 10% të pikëve për kompaninë “Noa Control”, e cila ka bërë një ofertë të pakërkuar për të marrë me koncesion shërbimin e kontrollit të matësve të karburantit dhe gazit të lëngshëm. Televizioni Klan ka mësuar se sot këtë...
 • Drejt koncesionimit i gjithë zinxhiri i industrisë së bakrit

  E gjithë industria e bakrit do të jepet me koncesion. Televizioni Klan ka arritur të sigurojë një dokument të hartuar nga një grup pune në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë, i cili ka bërë gati planin se si do të shiten të gjitha rezervat e bakrit përmes formulës së...
 • MTI: Ka një ofertë për të marrë me koncesion lejet e qarkullimit

  Ministria e Transportit dhe Infrastukturës pranon se është duke shqyrtuar një ofertë të mbërritur nga një kompani private, e cila kërkon të marrë me koncesion shërbimin e lejeve të qarkullimit për automjetet në Shqipëri. Në një reagim për mediat, ky institucion thotë se ende nuk është hapur asnjë garë...
 • Jepen me koncesion lejet e qarkullimit të automjeteve

  Shërbimi i lejeve të qarkullimit të automjeteve do të jepet me koncesion. Burime zyrtare thonë për televizionin Klan se në Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës ka mbërritur një ofertë e pakërkuar nga një kompani qe kërkon të marrë kontrollin dhe verifikimin e mjeteve përpara regjistrimit dhe më pas lëshimin...
 • Qeveria greke jep me koncension portin e Selanikut

  Qeveria greke miratoi dhënien me koncension të një tjetër porti të rëndësishëm të vendit. Bëhet fjalë për atë të Selanikut, që do të shkojë nën administrimin e përbashkët të një konsorciumi të përbërë nga 3 kompani, një gjermane, një franceze dhe një greke. Fondi grek i privatizimeve njoftoi se...
 • Të gjitha blloqet e lira të naftës në detin shqiptar do të jepen me koncesion

  Televizioni Klan ka mësuar se Ministria e Energjisë dhe Industrisë do te nxjerrë thirrjen për 3 blloqe në Detin Adriatik, të cilat më parë administroheshin nga kompania Emanuelle Energy dhe dy të tjera në rajonin e Vlorës : Gorisht – Kocul dhe Cakran – Mollaj. Marrëveshjet Hidrokarbure do të...
 • Koncesion për shërbimet në porte

  Qeveria do të japë edhe shërbimet në porte me koncesion. Televizioni Klan ka arritur të sigurojë kërkesën që Ministria e Transporteve ka dërguar në Agjencinë e Prokurimeve Publike, ku interesohet për të shpallur tenderin për partneritet publik – privat për shërbimin e rimorkatori Ky shërbim duhet të paguhet nga...
 • LSI kundër koncesionit të laboratorëve spitalorë

  Lëvizja Socialiste për Integrim kërkon pezullimin e financimit në buxhetin e vitit 2017 të koncesionit të laboratorëve spitalorë. Në një letër që Grupi Parlamentar i LSI -së i ka nisur Kryeparlamentarit Ilir Meta thuhet se konsultimet për këtë koncesion nuk kanë përfunduar ende dhe buxheti nuk mund të financojë...
 • Protesta e laborantëve për koncensionin

  Teknikët e laboratorit mjeksor të Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” kanë protestuar sërish kundër partneritetit me privatin për shërbimin e tyre. Laborantëve dhe mjekëve iu janë bashkuar edhe studentet.  Sipas tyre dhënia me koncension e laboratorit do të rrezikojë edhe praktikën universitare që ata bëjnë gjatë viteve të shkollimit. Teknikët...
 • Laborantët në protestë për koncensionin

  Teknikët e Laboratorit Mjekësor të Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza kanë protestuar sërish për të kundërshtuar partneritetin me privatin për shërbimin e tyre. Pas nënshkrimit të kontratës së këtij partneriteti, teknikët do të kalojnë në varësi të koncensionarit, e pikërisht kjo pikë ka shtuar frikën për vendin e punës...
 • Zgjatet me 10 vjet koncesioni i Bulqizës

  Komisioni i Ekonomisë ka miratuar me votat e mazhorancës dhe opozitës shtyrjen me 10 vjet të afatit për administrimin me koncesion të Minierës së Kromit, Fabrikës së Pasurimit në Bulqizë, Impiantit të Seleksionimit në Klos dhe Uzinës së Ferrokromit në Burrel. Projektligji u kërkua nga Ministria e Energjisë, e...
 • Edhe ujësjellësat me konçesion

  Uji është një aset kombëtar që trajtohet me papërgjshmeri. Kështu u shpreh ministri  i Transporteve dhe Infrastrukturës, Edmond Haxhinasto gjatë analizës me sektorin e ujësjellës-kanalizimeve, ku dhe paralajmëroi ndërmarrjet e ujësjellësit se nuk do të ndihmohen nga shteti për të mbuluar humbjet. Haxhinasto tha se për të përmirësuar menaxhimin...
Emisione