Kushtetuta

 • Meta: Kushtetuta do të mbrohet deri në fund me qetësi dhe shqiptari

  Teksa mazhoranca bëri me dije sot se ka nisur proceduarat për shkarkimin e kreut të shtetit, Presidenti Ilir Meta ka bërë një tjetër deklaratë. Gjatë një takimi në Presidencë me një grup studentësh e profesorësh nga të gjitha trevat shqiptare, Meta ka deklaruar se Kushtetuta do të mbrohet deri...
 • Asociacioni nëpërmjet Kushtetutës?

  Për formimin i Asociacionit të komunave me shumicë serbe, qoftë sipas marrëveshjeve të Brukselit, të vitit 2013 dhe 2015, qoftë bazuar mbi vlerësimin e marrëveshjes së vitit 2015 nga Gjykata Kushtetuese të Kosovës, do të mund të nevojiten ndryshimet ligjore dhe kushtetuese, vlerësojnë njohësit e zhvillimeve politike dhe të...
 • PS: S’e marrim në konsideratë amendamentin e PD

  Shumica nuk e ka në axhendën e saj shqyrtimin e amendamentit qe opozita propozoi të hënën lidhur me zgjedhjen e kryeprokurorit te përkohshëm. “Maxhoranca nuk ka ndërmend te shqyrtojë propozimet që vijnë për ndryshime kushtetuese që janë me 140 vota”. Të mërkurën Komisioni i Ligjeve do të mblidhet për...
 • Ekspertët: Kosova ka Kushtetutë jofunksionale

  Nëntë vjet nga miratimi i Kushtetutës së Republikës së Kosovës, aktin më të lartë juridik vazhdojnë ta përcjellin sfida të pakalueshme të ndryshimit. Për këto nëntë vjet, u ndërmorën disa nisma për ndryshimin dhe amendamentimin e kësaj Kushtetute, por të cilat në fund u përmbyllën pa sukses. Si shtet...
 • Reforma në drejtësi nis me shkelje të Kushtetutës

  Reforma në Drejtësi ka nisur në shkelje të hapur të ligjeve që linden nga ndryshimet Kushtetuese të 21 korrikut. Institucioni i pare i kësaj reforme, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka në përbërje të tij anëtarë të cilët nuk plotësojnë kriteret e përcaktuara qartë në ligjin “Për organet e...
 • Kushtetuta e re lind me gafa

  Miratimi me konsensus i ndryshimeve kushtetuese mesnatën e 21 Korrikut u duartrokit si një arritje e madhe e politikës dhe faktorit ndërkombëtar, në rrugën e reformimit të drejtësisë shqiptare. Madje ky moment u përcoll me entuziazëm nga Ambasadorja e Bashkimit Europian në Tiranë, Romana Vllahutin, e cila madje kërkoi...
 • Nishani kthen Ligjin për Marrëveshjet Ndërkombëtare

  Presidenti Bujar Nishani ka kthyer për rishqyrtim në Kuvend, Ligjin për Marrëveshjet Ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë. Në dekretin e tij, kreu i shtetit thotë se ligji nuk plotëson kushtet e vendosura nga Kushtetuta, në lidhje me marrëveshjet që kanë faturë financiare. Por, sipas Presidentit, neni 19 pika 2...
 • Bashkimi Liberal dhe ai Demokrat vërejtje për Kushtetutën (07 Nëntor 1998)

  Bashkimi Liberal dhe ai Demokrat kanë bërë sot publike vërejtjet e tyre për projekt Kushtetutën. Ata thanë se Kushtetuta ka të meta duke filluar nga neni 1 ku përcaktohet forma e regjimit e deri tek nenet që sigurojnë kontrollin e sigurimit e funksionimit të institucioneve të cilat nuk ekzistojnë...
 • Bashkia Tiranë e përçarë për Kushtetutën (07 Nëntor 1998)

  Kreret e Bashkisë përçahen për listat e zgjedhjeve, të cilat duhen të dorëzohen në kohë në KQZ. Këta lista hartohen nën përgjegjësinë e kryetarit dhe sekretarit të bashkisë ndërsa për ndjekjen e procesit të votimit, krijohet komisioni i tij ku përveç kryetarit dhe sekretarit janë dhe dy anëtarë të...
 • Hysen Selfo flet për qëndrimet e partive të djathta në votimin e Kushtetutës (06 Nëntor 1998)

  Duke folur për situatën aktuale politike në vend me ngjyra pesimiste, kreu i Ballit Kombëtar Demokrat, Hysen Selfo, bëri të ditura disa nga vërejtjet kryesore të dokumentit që do të votohet në 22 Nëntor. Ndërkohë përsa i përket partive të djathta që janë renditur pro projektit të Kushtetutës, Selfo...
 • Konfederata e Sindikatave në konferencë shtypi (06 Nëntor 1998)

  Konfederata e sindikatave në mbledhjen e sotme përkrahu para gazetarëve, kërkesat e punonjësve të fabrikës së birrës drejtuar qeverisë. Kryetari i konfederatës i kërkoi qeverisë të përcaktojë minimumin jetik dhe nivelin e pagave si dhe pensioneve në kushtet e uljes së fuqisë blerëse. Sindikalistët ngritën zërin kundër papunësisë dhe...
 • Jozefina Topalli reagon për nenin 18 të Kushtetutës (06 Nëntor 1998)

  Nënkryetarja e Parlamentit Jozefina Topalli, ka marrë dhe njëherë nën shqyrtim nenin 18 të projekt Kushtetutës i cili bie në kundërshtim me liritë dhe të drejtat e njeriut. Ajo shtoi se Partia Demokratike do t’i bëje të ditura të gjitha vërejtjet. Sipas zonjës Topalli, e cila është dhe juriste, nje...
 • Nënkryetari i KQV-së Shahin Bistri për propagandën e Kushtetutës (05 Nëntor 1998)

  Anëtari i Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve Shahin Bistri ka folur rreth propagandës që po i bëhet Kushtetutës në Televizionin Shqiptar. Ai u shpreh se me konsensus Komisioni i Zgjedhjeve ka vendosur që të mos shfaqet asgjë politike në televizion në mënyrë që mos të ketë debate apo influenca. Përsa...
 • Genc Pollo vërejtje për Kushtetutën (05 Nëntor 1998)

  Partia Demokratike ka nisur sot bërjen publike të vërejtjeve për Kushtetutën. Nënkryetari i demokratëve Genc Pollo, e ka nisur oponencën me nenin 18 të tekstit Godo Imani. Sipas tij ky nen në variantin përfundimtar përbën një shkelje flagrante të parimit ligjor të barazive para ligjit dhe atij të mosdiskriminimit....
 • Sali Berisha konferencë për Kushtetutën (03 Nëntor 1998)

  Kryetari i Partisë Demokratike Sali Berisha ka rinkonfirmuar sot ftesën që qeveria i ka bërë vetëm disa ditë më parë elektoratit të tij. Me 22 Nëntor duhet të qëndrojmë larg Kushtetutës është shprehur Berisha pasi ajo është pasaporta e socialistëve. Ndërkohë ai ka paralajmëruar qeverinë se në rast se...
 • Servet Pëllumbi, i bindur që Kushtetuta do të votohet (02 Nëntor 1998)

  Servet Pëllumbi shprehet i bindur se Kushtetuta do të votohet. ” Këtu nuk është çeshtja për t’a imponuar Kushtetutën por për ta votuar Kushtetutën. Unë mendoj se populli e do Kushtetutën dhe besoj se do ta votojë atë dhe do të miratohet nga një shumicë sepse 2/3 e Parlamentit...
 • Skënder Gjinushi në Kavajë për Kushtetutën (01 Nëntor 1998)

  Koalicioni qeveritar ka qëndruar larg problemeve të elektoratit të bazës. Kryetari i Partisë Socialdemokrate Skënder Gjinushi, ka hapur mbledhjen e aktivit të socialdemokratëve të Kavajës. Ai është shprehur se Kavaja nuk është bastion i Berishës ndaj deputetët e Kavajës duhet të jenë më aktivë në ballafaqimin me elektoratin për...
 • PDK,Zef Bushati konferencë shtypi (30 tetor 1998)

  Në mbledhjen e sotme demokristianët vendosën që ta lenë elektoratin e tyre të lirë për të vendosur nësë ia vlen apo jo që të votohet Kushtetuta. Sipas kryetarit të partisë Zef Bushati vërejtjet për dokumentin themeltar do të bëhen publike gjatë kësaj periudhe ku po zhvillohen takimet me elektoratin...
 • Skënder Gjinushi për votimin e Kushtetutës (28 tetor 1998)

  Kryeparlamentari Skënder Gjinushi flet në intervistë për Kushtetutën dhe partitë politike. Për pushtetin lokal që e kanë demokratët, Gjinushi shprehet se nuk mund të sabotojnë këtë referendum. “Unë mendoj se është vështirë ti kundërvihesh kësaj Kushtetute. Forcat politike nuk kanë arsye ta kundërshtojnë esencialisht këtë Kushtetutë. Nuk mendoj që...
 • Fatos Nano me krerët lokalë për Kushtetutën (25 tetor 1998)

  Kushtetuta duhet të miratohet me çdo kusht në 22 Nëntor.  Nano ka udhëruar krerët socialistë që në bashkëpunim me deputetët të ushtrojnë presion pozitiv mbi votuesit për të siguruar votën pro Kushtetutës.  Gjatë mbledhjes, Nano tha : ” Mbetet vendi  pa Kushtutë dhe ne e kemi të kotë ta...
Emisione