lindjet

  • Shqiptarët lindin më pak

    Numri më i ulët i lindjeve regjistrohet në qarkun e Gjirokastrës, me 97 lindje, duke reflektuar një rënie prej 21,8 %. Ndërsa rritje u shënua në qarqet Dibër, Korçë, e Kukës. Tirana është qyteti me numrin më të lartë të lindjeve, me 1985 lindje, por gjithsesi ka shënuar një...
  • Shqiptarët lindin më pak fëmijë

    Trendi global për të patur sa më pak fëmijë dhe familje të vogla, ka prekur edhe Shqipërinë. 2015 ka shënuar një rënie me 8% të lindjeve në vendin tonë. Jeta dinamike, karriera apo pasiguria për të ardhmen bëjnë që shumë çifte të ndalojnë pas fëmijës së parë dhe i...
Emisione