ministria e infrastruktures dhe energjise

 • Pezullohet koncesioni i termocentralit të Vlorës

  Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka pezulluar procedurën e dhënies me koncesion të termocentralit të Vlorës. Më datën 28 Shkurt u mbyll afati për dorëzimin e ofertave të kompanive pjesëmarrëse në garën e tenderit. Mësohet se në vizitën në terren që u bë pranë termocentralit ishin 27 kompani, të...
 • Ngrijnë kontratat për 344 hidrocentrale

  Kontrata e 344 hidrocentraleve që sot nuk kanë nisur ende punën për prodhimin e energjisë elektrike do të ngrijnë.  “Kam vendosur ngrirjen e të gjithë kontratave jooperative deri në daljen e raportit të skanimit të tyre”. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të nisë skanimin e mënyrës se si...
 • Një ofertë e vetme për aeroportin e Kukësit

  Në procedurën e hapur nga qeveria për të dhënë me koncesion për 35 vjet aeroportin e Kukësit është paraqitur një ofertë e vetme nga një bashkim shoqërish shqiptare: “Global Technical Mechanics dhe Bami shpk”. Të dy kompanitë në pronësi të Ridgers Memës dhe Besnik Bamit kanë shprehur interes për...
 • Hapet gara për koncesionin e Aeroportit të Kukësit

  Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka hapur garën për kompaninë e cila do të përzgjidhet për vënien në operim dhe menaxhimin me 35 vjet të aeroportit të Kukësit. Afati për depozitimin e ofertave është  i vlefshëm deri në datën 10 Dhjetor. Kompanitë që do kërkojë marrjen e kësaj kontrate...
 • Prokuroria kërkon burg për ish-zyrtarët e ARRSH-së

  Dashamir Xhika, ish-drejtori i Autoritet Rrugor pritet të dalë para Gjykatës së Krimeve të Rënda të mërkurën për abuzimet e kryera në rrugën Tiranë-Elbasan. Prokuroria do të kërkojë lënien në qeli për të deri në përfundim të këtij hetimi. E njëjta masë do të kërkohet edhe për dy ish-vartësit...
 • Largohen dy drejtues të LSI nga administrata

  Pas katër vitesh në krye të Autoritetit Rrugor Shqiptar, Dashamir Xhika ka dhënë dorëheqjen nga drejtimi i këtij institucioni. Lajmi konfirmohet zyrtarisht nga Minsitria e Infrastukturës dhe Energjisë. Xhika ka marrë drejtimin në fillim të 2013-ës dhe ka punuar me dy ministra të Lëvizjes Socilaiste për Intgerim. Një tjetër...
Emisione