Presidenti i Republikës Ilir Meta

  • Meta i kërkon homologut azer heqjen e vizave

    Në kuadër të vizitës në Baku, Presidenti i Republikës Ilir Meta, u prit në një takim të veçantë nga Presidenti i Republikës së Azerbajxhanit, Ilham Aliyev. Në një njoftim për shtyp nga zyra e Presidentit, thuhet se Meta vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve, si dhe ecurinë e...
  • Presidenti kthen mbrapsht Ligjin për Tatimin e të Ardhurave

    Pas buxhetit të shtetit, presidenti i Republikës Ilir Meta kthen për rishqyrtim në Kuvend një nga ligjet më të rëndësishme të paketës fiskale, atë “për tatimin mbi të ardhurat”. Sipas kreu të shtetit nenet 9 dhe 11 bien në kundërshtim me parimin kushtetues të “barazisë përpara ligjit” dhe krijon...
  • Mosdekretimi, Meta i përgjigjet Veliajt

    Me banorët maqedonas të Pustecit, presidenti Ilir Meta foli në gjuhën e tyre, kur bëri urimin e festës së Shën Marenës. Kurse me kryebashkiakun Erjon Veliaj zgjodhi të mos komunikojë me gjuhën politike, përmes të cilës ai e akuzon çdo ditë për mosdekretimin e ligjit për Teatrin.  “E ftoj...
Emisione