recetat e alfios dhe indritit

  • Karamele me proshutë (Video)

    Përbërësit: 300 gr sallaturina mikse 50 gr djathë i butë 50 gr banane 10 feta proshutë 2 qepë të njoma 1 qitro Lajthi Domate qershi Vaj Kripë Piper Përgatitja: Në një tas vendosim të gjitha sallaturinat. Shtojmë në të pak qitro. Grijmë imët djthin, qepët e njoma dhe disa...
  • Supë me qiqra dhe kërpudha (Video)

    Përbërësit: 400 gr qiqra të ziera 300 gr kërpudha mikse 200 gr bukë 100 pomodorni 30 gr majdanoz 3 thelpinj hudhër 2 patate 1 degë rozmarinë 1 qepë Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me pak vaj ulliri, shtojmë 1 kokërr hudhër, rozmarinë, majdanoz, kripë, piper, lëkurat e kërpudhave,...
  • Pancake me avokado (Video)

    Përbërësit: 500 gr qumësht 250 gr miell 100 gr parmixhano 50 gr gjalp 50 gr pançetë 12 gr maja pluhur 1 avokado 1 qepë të kuqe 1 lime majdanoz Vezë Kripë Piper Përgatitja: Ndajmë në dy tasa të bardhat dhe të verdhat e vezëve dhe i rrahim me mikser....
  • Kofshë pule e mbushur (Video)

    Përbërësit: 150 gr mish derri i grirë 100 gr spinaq 50 gr bajame 50 gr pomodorini 4 kofsha pule Hudhër Majdanoz Vezë Miell Verë Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht lajmë spinaqin. Marrim kofshët e pulës dhe iu heqim kockat për t’i bërë gati për mbushje. Vendosim në mikser mishin e...
  • Kadaif modern (Video)

    Përbërësit: 300 gr kadaif 100 gr luleshtrydhe 50 gr sheqer 20 gr mjalt Për kremin: 200 gr qumësht 70 gr sheqer 30 gr niseshte 100 gr pana Vezë Esencë vanilje Përgatitja: Në një tenxhere vendosim fillimisht qumështin dhe esencën e vaniljes që të ngrohen. Në një tas vendosim një...
  • Tortë me dardhë dhe çokollatë (Video)

    Përbërësit: 200 gr çokollatë e grirë 200 gr verë e bardhë 200 gr miell 170 gr gjalp 100 gr sheqer 100 gr biskota 7 gr maja 4 dardha 4 vezë Përgatitja: Vendosim një tenxhere me ujë që të ngrohet dhe mbi të vendosim një tas për të shkrirë çokollatën...
  • Cheesecake i dashurisë (Video)

    Përbërësit: 150 gr philadelphia 150 gr nutella 50 gr gjalp 15 gr luleshtrydhe 1 pako biskkota 1 fletë xhelatinë Sheqer pluhur Përgatitja: Në një tigan shkrijmë gjalpin dhe më pas hedhim biskotat e thërrmuara për t’i skuqur pak. Ne një tas me pak ujë vendosim xhelatinën që të zbutet....
  • Mega burger (Video)

    Përbërësit: 200 gr mish i grirë 50 gr pançetë 30 gr kastravecë turshi 4 feta djathë chedar 2 patate 2 vezë 1 sallatë jeshile 1 domate 1 qepë Për salcën: Majonezë Ketchup Spec djegës Përgatitja: Në një tas hedhim fillimisht mishin e grirë, e marinojmë me kripë e piper,...
  • Rizoto me dardhë, fileto gici dhe piper jeshil (Video)

    Përbërësit: 200 gr fileto gici 40 gr parmixhano i grirë 30 gr majdanoz 20 gr borzilok 20 gr piper jeshil 3 thelpinj hudhër 2 dardha 1 gotë verë e bardhë 1 qepë 1 degë rozmarinë 1 domate 1 karrotë Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht në një tenxhere me ujë hedhim...
  • Krem brokoli me avokado (Video)

    Përbërësit: 800 gr brokoli 50 gr ujë 100 gr arra 30 gr majdanoz 3 thelpinj hudhër 1 arrë kokosi 1 lugë kafeje spec djegës 1 avokado 1 bukë fshati Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë vendosim brokolit që të ziejnë. Në një tigan me vaj ulliri skuqim...
  • Petulla me gjizë (Video)

    Përbërësit: 240 gr gjizë 135 gr miell 60 gr sheqer 6 gr maja ëmbëlsirash 1 vezë 1 portokall Për kremin: 500 gr qumësht 75 gr sheqer 60 gr niseshte 2 të verdha veze 1 vezë e plotë 1 limon Esencë vanilje Përgatitja: Në një tas rrahim vezën, më pas...
  • Makarona me qiqra dhe rukola (Video)

    Përbërësit: 320 gr Spaghetti 250 gr qiqra të ziera 100 gr rukola 70 gr djath i grirë 50 gr presh Pak borzilok Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë që të vlojë dhe hedhim makaronat për t’u zier. Në një tigan me pak vaj ulliri hedhim dy...
  • Minicaprese me çokollatë (Video)

    Përbërësit: 115 gr çokollatë 115 gr miell bajame 115 gr sheqer pluhur 115 gr gjalp 100 gr e bardhë veze 100 gr jogurt grek 60 gr të verdhë veze 20 gr niseshte 100 gr kakao 3 gr maja ëmbëlsirash 1 lugë kafe spec djegës Luleshtryshe Gjethe mente Përgatitja: Në...
  • Peshk koc në furrë (Video)

    Përbërësit: 450 gr patate 300 gr koc 80 gr kos 60 gr pomodorini 60 gr kastraveca turshi 30 gr ullinj 1 limon 1 spec djegës Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë shtojmë fillimisht kripë, kurkuma dhe pak uthull dhe vendosim patatet që të ziejnë. Në një tigan...
  • Rizoto me karkaleca dhe limon (Video)

    Përbërësit: 100 gr karkaleca 30 gr pomodorini 2 limonë 2 thelpinj hudhër 1 karrotë 1 qepë 1 selino Majdanoz Trumzë Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë vendosim kockat e peshkut, lekurat e karkalecit, selinonë, qepën dhe karrotat për të përgatitur bulionin. Në një tigan me pak vaj...
  • Carbonara vegjetariane (Video)

    Përbërësit: 320 gr pasta calamari 300 gr kungull i zi 100 gr parmixhano 100 gr pomodorini 40 gr gjizë 1 vezë 4 të verdha veze 2 degë trumze 1 lugë sheqer Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht presim përgjysmë domatet qershi dhe i vendosim në një tavë. Në një tas të...
  • Vezë thëllëze të mbushura (Video)

    Përbërësit: 200 gr mish i grirë 200 gr bukë e grirë 8 vezë thëllëze 3 vezë normale Trumzë Rozmarinë Vaj për skuqje Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë vendosim fillimisht vezët e thëllëzës të ziejnë. Vendosim në një tas mishin e grirë dhe shtojmë në të rozmarinë,...
  • Qofte me spinaq dhe gjizë (Video)

    Përbërësit: 200 gr spinaq 200 gr gjizë 200 gr galetë 100 gr miell 70 gr borzilok 50 gr grana padano 40 gr bukë e grirë 4 vezë 1 limon Hudhër Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht në një tigan skuqim qepën e grirë imët dhe pak hudhër, më pas shtojmë spinaqin...
  • Gnocchi me speack dhe krem djathi (Video)

    Përbërësit: 300 gr miell 200 gr parmixhano reggiano 180 gr pana 150 gr speack 30 gr gjalp 20 gr rozmarinë 1 kg patate Qumësht Gjysmë veze Kripë e imët Miell misri Përgatitja: Fillimisht qërojmë patatet dhe i vendosim në tenxhere që të ziejnë. Në një tjetër tenxhere hedhim fillimisht...
  • Fileto merluci me limon (Video)

    Përbërësit: 50 gr pomodorini 30 gr majdanoz 2 fileto merluci 2 limona 2 patate Borzilok Bukë e grirë Rigon Kripë dhe piper Përgatitja: Fillimisht marinojmë fileton e peshkut me kripë, piper, majdanoz, borzilok, pak hudhër dhe vaj ulliri. Në një tas përziejmë një pjesë të erzave majdanozit, borzilokut dhe...
Emisione