roaming

 • Kosova dhe Shqipëria ulin tarifat e roaming nga muaji Qershor

  Ulja e tarifave të romingut në telekomunikim ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë do të fillojë të aplikohet më 15 qershor të këtij viti, njoftoi Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare i Kosovës (ARKEP). “Kosova dhe Shqipëria janë pajtuar që procesi i reduktimit të tarifave të fillojë nga data 15...
 • Kosova përshëndet heqjen e Roaming

  Në Kosovë është mirëpritur marrëveshja për heqjen e Roaming-ut me shtetet e Ballkanit Perëndimor që u nënshkrua në Serbi.  Eksperti për çështje të telekomunikacionit Agron Dida ka thënë se ky është një hap i rëndësishëm i afrimit të këtyre vendeve të Ballkanit me Evropën. Thotë se negociatat me Serbinë...
 • Vendet e Ballkanit drejt heqjes së Roaming

  Vendet e Ballkanit Perëndimor më 4 Prill të këtij viti do të nënshkruajnë marrëveshjen për heqjen e çmimeve të shërbimeve roamig, që zbatohet në kuadër të telekomunikimit. Pjesë e kësaj marrëveshjeje është edhe Kosova. Tarifa e roaming-ut nënkupton telekomunikimin dhe shërbimin që qytetarët e përdorin në një shtet tjetër,...
 • Reduktimi i tarifave celulare me Kosovën

  Pas 3 muajsh qytetarët e Shqipërisë dhe ata të Kosovës do të flasin përmes linjave të telefonisë celulare me tarifa të reduktuara. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike e Postare ka miratuar vendimin për të nisur hartimin e rregulloreve që do të heqin tarifat “Roaming” mes dy vendeve. Në 15 Qershor Kosova...
 • Nga Maji Kosova dhe Shqipëria nuk do të kenë më Roaming

  Tarifat e Roaming në telekomunikim ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë, do të largohen në muajin maj të këtij viti, thotë për Radion Evropa e Lirë koordinatori kombëtar i të dy qeverive, Fatmir Limaj. Limaj thotë se heqja e tarifave dhe shumë marrëveshje tjera të arritura më parë ndërmjet Kosovës dhe...
 • Kosova dhe Shqipëria pa “Roaming”

  Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, deputetët votuan një rezolutë për heqjen e tarifave të “Roaming-ut” në telekomunikim ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë. Rezoluta është propozuar nga grupi parlamentar i Partisë Social-demokrate. Dardan Molliqaj, nga kjo parti, tha se heqja e “Roaming” me Shqipërinë...
 • BE: Ulni tarifat e roaming

  Komisioni Europian u ka propozuar qeverive të gjashtë shteteve ballkanike që të ndërmarrin masa të përbashkëta për unifikimin e tarifave “roaming”, për thirrjet telefonike hyrëse dhe dalëse drejt vendeve anëtare të Bashkimit Europian. Komisionerja europiane e Ekonomisë Dixhitale dhe Shoqërisë, Mariya Gabriel e ka bërë publike këtë kërkesë gjatë...
Emisione