rruga e Arbrit

 • “Rruga e Arbrit” gati në pranverë të vitit 2021

  Këto konsiderohen si punimet më të vështira në segmentin e Rrugës së Arbrit. Janë tre vepra infrastrukturore, të cilat kanë marrë kohë dhe studime nga inxhinierë shqiptarë e kompani të huaja, për të bërë nyjën lidhëse në pikën më të lartë të kësaj rruge, ku bashkohen dy shpate mali...
 • Projekti i Rrugës së Arbrit

  Një pjesë e Rrugës së Arbrit kalon në aksin e vjetër e Rrugës Egnatia. Në 14 km e parë të këtij segmenti, që do të ketë një gjatësi totale prej 35 km dhe që do lidhë kryeqytetin me Dibrën në më pak se një orë, janë përfunduar 2 ura,...
 • STOP – EMISIONI 21 (SEZONI 4)

  Hitparade i absurdit shqiptar. Në rrugën e Arbrit shkarkohen inerte. Në Valias, një kamioncinë shkarkon plehrat buzë lumit. Makina e policisë së Fierit lëshon tym, sikur të ishte fabrikë, që punon me qymyr. Në rrugën “Islam Alla” punohet rreth mesnatës dhe kalimi për automjetet është thuajse i pamundur. Këto...
 • Nisin punimet për Rrugën e Arbrit

  Mesdita e 17 Qershorit shënoi nisjen zyrtare të punimeve për Rrugën e Arbrit. Projekti i premtuar për dibranët nga të gjitha qeveritë mori udhë këtë të diel dhe pritet të përfundojë brenda tre viteve. Ky investim infrastrukturor që kap vlerën e 240 milionë eurove parashikon shkurtimin e distancës nga Tirana...
 • Rama premton ndërtimin e Rrugës së Lurës

  Të dielën do të nisin punimet për Rrugën e Arbrit. Por ky projekt duket se do të pasohet nga një tjetër investim i rëndësishëm dhe i kushtueshëm në infrastrukturë për këtë qark, rruga e Lurës. Të paktën këtë premton Kryeministri, i cili ishte paraditen e shtunë për të prezantuar...
 • Rama prezanton projektin për “Rrugën e Arbrit”

  Pavarësisht vonesave për nisjen e punimeve në “Rrugën e Arbrit”, kryeministri Rama thotë se qeveria e tij i’a ka dalë mbanë të realizojë një projekt tërësisht të ri, me kosto shumë më të ulët nga ai që paraardhësi I tij i la në zyrë. Prezantimin e këtij projekti, kreu i qeverisë...
 • Rama mbledh qeverinë në Dibër

  I gjithë kabineti qeveritar është zhvendosur këtë fundjave në Dibër. Si detyrim për të zhvilluar mbledhjen e qeverisë në çdo qark në harkun e një viti, në mbledhjen e radhës vendimi më i rëndësishëm i marrë ishte ai për nxitjen e turizmit elitar. Gjatë takimeve dhe dëgjesave publike që...
 • “Gjoka Konstruksion” fiton Rrugën e Arbrit

  Kompania “Gjoka Konstruksion” është shpallur zyrtarisht fituese nga Ministria e Infrastruktures dhe Energjisë për të ndërtuar Rrugën e Arbrit. Komisioni i vlerësimit skualifikoi firmën “Alb-Star” dhe Subjekitn Adem Pojani pasi kishin mungesë në dokumentacion. Tashmë mbetet që të nënshkruhet kontrata e të nisin punimet për ndërtimin e segmentit 69...
 • 3 kompani në garë për të ndërtuar Rrugën e Arbrit

  Tre kompani kanë shprehur interes për të ndërtuar Rrugën e Arbrit. Dy Tetori ishte afati i fundit që Ministria e Infrastrukturës kishte lënë si afat për të gjithë operatorët privatë që kishin interes për të ndërtuar këtë segment. “Gjoka Konstruksion” ka dorëzuar një ofertë për të përfunduar veprën me...
 • Vetëm 1 ofertë për Rrugën e Arbrit

  Kur ka kaluar një muaj pas hapjes së tenderit për të dhënë me koncesion ndërtimin dhe mirëmbajtjen e Rrugës së Arbrit, deri tani në Ministrinë e Transporteve ka vetëm një ofertë të një kompanie shqiptare. Kompania ka bërë studimin e fizibilitetit dhe ka dorëzuar edhe një ofertë të pakërkuar...
 • Tenderi i “Rrugës së Arbrit” brenda 1 muaji, studim edhe për të vendosur pagesë ose jo

  Ka nisur që të punohet para 9 vitesh, por akoma rruga që do t’i shkurtonte 100 kilometra Tiranës, Dibrës dhe Shkupit është në këtë gjendje që sot. Terreni i vështirë malor dhe kostot e mëdha për të përballuar ndërtimin e tuneleve kanë mbajtur peng ndërtimin e saj për një...
 • Projekti për rrugën e Arbrit drejt finalizimit

  Të martën, Komisioni i Vlerësimit të Ofertave në Ministrinë e Transporteve do të japë një përgjigje përfundimtare mbi kërkesën që një kompani private shqiptare ka bërë për ndërtimin e rrugës së Arbrit. Vlera e propozuar nga kjo firmë për përfundimin e segmentit është 205 milion dollarë, ndërsa projekti është...
Emisione