sfida e gatimit

  • Ravioli me gjizë dhe spinaq (Video)

    Përbërësit: 300 gr miell 200 gr spinaq 120 gr pomodorini 100 gr parmixhano 80 gr gjizë 70 gr pançetë derri 40 gr gjalpë 30 gr borzilok 3 vezë Vaj ulliri Trumzë Kripë Piper Përgatitja: Në një tas vendosim miellin, shtojmë në të vezët, vaj ulliri, kripë, piper dhe i...
  • Gnocchi të mbushur me mozzarella (Video)

    Përbërësit: 500 gr patate 300 gr salcë domate 200 gr miell 100 gr mozzarella 100 gr niseshte 100 gr djathë i grirë 50 gr gjalpë 2 karrota 2 thelpinj hudhër 2 vezë 1 qepë Borzilok Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë ziejmë patatet. Në një tigan me pak...
  • Kofshë pule me mozzarella (Video)

    Përbërësit: 200 gr bukë të grirë 100 gr miell 100 gr stika 70 gr borzilok 6 kastraveca turshi 4 vezë 2 mozzarella 2 kofsha pule Kripë Piper Përgatitja: Pastrojmë kofshët e pulës nga kockat, i vendosim në mikser, shtojmë bukë të grirë dhe i miksojmë bashkë. Masën e përgatitur...
  • Kallamar mediterran (Video)

    Përbërësit: 100 gr pomodorini 30 gr ullinj të zi 20 gr kaperi 3 kallamarë 2 patate 1 limon 1 spec djegës Borzilok Hudhër Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht pastrojmë kallamarët dhe i marinojmë me kripë, piper, vaj ulliri dhe i lëmë të qëndrojnë për pak. Në një mikser miksojmë hudhër,...
  • Strudel molle me mish derri (Video)

    Përbërësit: 380 gr fileto derri 250 gr miell 100 gr pançetë 100 gr ujë 20 gr qumësht 4 mollë 1 vezë 1 lugë vaj ulliri 1 tufë trumzë Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht vendosim në një tas miellin, qumësht, vezë, kripë, piper dhe përgatisim brumin. E mbështjellim me letër pelikul...
  • Oriz i zi me pule dhe curry (Video)

    Përbërësit: 300 gr oriz i zi 200 gr pana 100 gr kos 10 gr curry 5 gr tumerik 2 fileto pule 1 patate 1 domate 1 karotë 1 spec 1 degë selino 1 spec djegës 1 kungull Pancetë Majdanoz Kripë Piper Përgatitja: Vendosim në një tas uji orizin e...
  • Rizoto me rrush dhe krem djathi (Video)

    Përbërësit: 350 gr oriz 350 gr rrush i bardhë 150 gr djathë montasio 120 gr parmixhano 80 gr gjalpë 6 feta proshutë krudo 1 qepë 1 karotë 1 degë selino Piper rozë Kripë Përgatitja: Vendosim një tenxhere me ujë që të ngrohet, shtojmë në të selino, qepë që të...
  • Fileto viçi me sallatë frutash dhe krem piperi (Video)

    Përbërësit: 300 gr kontarafileto viçi 50 gr pomodorini 20 gr luleshtrydhe 2 kajsi Sallaturina miks Rukola Trumzë Rozmarinë Kripë Piper Për salcën: 200 gr pana 50 gr konjak 20 gr piper rozë 10 gr piper i zi 1 qepë Përgatitja: Marinojmë fillimisht fileton e viçit me trumzë, hudhër, vaj...
  • Sallatë me quinoa dhe pjepër (Video)

    Përbërësit: 300 gr quinoa 200 gr karkaleca 100 gr pomodorini 2 limona 1 pjepër Pak borzilok Pak mente Sallaturina miks Përgatitja: Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë që të vlojë. Më pas shtojmë në të quinoan, kripë dhe e lëmë të ziejë. Pastrojmë karkalecat, i marinojmë me kripë, piper,...
  • Rizoto me spek dhe pjepër (Video)

    Përbërësit: 300 gr oriz 200 gr speek 100 gr djathë i grirë 100 gr rukola 30 gr gjalpë 10 gr piper jeshil 1 pjepër 1 qepë 1 karotë 1 degë selino Hudhër Trumzë Kripë Piper Përgatitja:   Në një tenxhere me ujë vendosim karotë, selino, hudhër, trumzë, qepë dhe...
  • Ossobuco me perime dhe misër (Video)

    Përbërësit: 500 gr miell polenta 100 djathë brie 100 miell 60 gr borzilok 4 ossobuco 2 speca me ngjyra 1 karotë 1 degë selino 1 qepë 1 thelpinj hudhër 1 gotë verë Kripë Piper Përgatitja: Vendosim një tenxhere me ujë në sobë, shtojmë në të pak spec, lëkurën e...
  • Gnocchi me patate dhe xhinxher (Video)

    Përbërësit: 500 gr patate 200 gr miell 100 gr niseshte 100 gr karkaleca 100 gr pomodorini 2 vezë 2 kunguj jeshilë Djathë i grirë Xhinxher Borzilok Spinaq Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë ziejmë patatet. Pastrojmë karkalecat dhe presim pjesët jeshile të kungujve në copëza të holla.  Në...
  • Ravioli me asparag dhe kallamar (Video)

    Përbërësit: 300 gr miell 250 gr asparag 200 gr gjizë 65 gr parmixhano 40 gr borzilok 4 kallamar 3 vezë 1 domate 1 limon Kripë Piper Përgatitja: Në një tas vendosim miellin, shtojmë në të vezët, vaj ulliri, kripë, piper dhe i përziejmë derisa të përgatitet brumi. Brumin e...
  • Levrek i mbushur (Video)

    Përbërësit: 100 gr karkaleca 80 gr ullinj 60 gr domate të thara 30 gr kaperi 30 gr borzilok 20 gr majdanoz 1 levrek 1 patate 1 kungull Hudhër Kripë Piper Përgatitja: Heqim skeletin e peshkut  duke e prerë nga kurrizi dhe pa e prishur formën e tij. Më pas...
  • Ravioli me domate dhe mozzarella (Video)

    Përbërësit: 500 gr mozzarella 300 gr miell 120 gr parmixhano 100 gr gjalpë 60 gr majdanoz 60 gr bukë galetë 3 vezë 1 kg domate Shafran Hudhër Vaj ulliri Kripë Piper Përgatitja: Në një tas vendosim miellin, shtojmë në të vezët, vaj ulliri, kripë, piper, shafran dhe i përziejmë...
  • Cordon blue me fileto pule (Video)

    Përbërësit: 300 gr fileto pule 200 gr galetë 100 gr proshutë koto 100 gr djathë tosti 100 gr miell 50 gr pomodorini 4 vezë Sallaturina miks Vaj për skuqje Kripë Piper Për majonezën 300 gr vaj luledielli 2 vezë 1 lugë uthull molle Përgatitja: Fillimisht rrahim filetot e pulës...
  • Fileto viçi me kajsi (Video)

    Përbërësit: 400 gr fileto viçi 400 gr kajsi 100 gr miell 80 gr parmixhano 70 gr rukola 60 gr gjalpë 50 gr konjak 45 gr sheqer 1 gotë verë të bardhë Kripë Piper Përgatitja: Fillimisht rrahim pak filetot dhe i marinojmë me kripë, piper dhe vaj ulliri. Më pas...
  • Pastiçe me orecchiette (Video)

    Përbërësit: 500 gr orecchiette 100 gr djathë i tymosur 100 gr sallam pikant 100 gr spinaq 100 gr pomodorini 3 patëllxhanë Borzilok Vaj për skuqje Kripë Piper Për beshamelën: 100 gr miell 100 gr gjalpë 1 lt qumësht Përgatitja: Vendosim një tenxhere me ujë që të ziej, në të...
  • Kallamarë të mbushur (Video)

    Përbërësit: 400 gr pomodorini 100 gr parmixhano 50 gr majdanoz 50 gr borzilok 40 gr ullinj të zi 20 gr kaperi 4 kallamar 2 kunguj jeshilë 2 thelpinj hudhër 1 patate 1 gotë verë të bardhë 1 limon 1 qepë Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë vendosim...
  • Gnocchi patatesh me kunguj dhe karkaleca (Video)

    Përbërësit: 300 gr miell 120 gr karkaleca 100 gr parmixhano 100 gr kungull jeshil 60 gr pomodorini 50 gr niseshte 10 gr tumerik 1 kg patate Kripë Piper Përgatitja: Në një tenxhere me ujë ziejmë patatet. Pastrojmë karkalecat dhe kokat dhe lëkurat i skuqim në një tenxhere me pak...
1 2 3 11
Emisione